Kezdőlap Események Indul a nevezés a nyár nagy eseményére!

Indul a nevezés a nyár nagy eseményére!

Ahogy korábban már hírül adtuk, idén is lesz Balaton-átevezés, a mezőny ezúttal már nem Fonyódról, hanem Zamárdiból vághat neki a tónak, hogy Tihany érintésével oda-vissza keresztezze a Balatont. 2021-ben a szervezők mellé partnerként csatlakozik a Red Bull, a márka szerint ez az együttműködés új dimenziókat nyithat meg a résztvevők számára. 

A tavalyi rendezvénnyel búcsúztak a Balaton-átevezés szervezői a fonyódi helyszíntől, egy héttel az augusztus közepén megtartott esemény előtt le kellett zárni a nevezést, annyi jelentkezés érkezett.

„A 2020-as év bebizonyította, hogy a Balaton-átevezés kinőtte Fonyódot, pedig a helyi kutyás strand fekvése a szemközti Badacsonnyal kiváló helyszíne és díszlete volt az eseménynek, és az önkormányzat is támogatta a megrendezését” – mondta Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szervezési-, és marketing igazgatója. „Szerencsére még tavaly sikerült megegyeznünk a Zamárdi Önkormányzattal, hogy az idei évtől hozzájuk, a hatalmas helyi szabadstandra költözhet a rendezvény, abban bízunk, hogy mostantól minden évben stabilan 5-6 ezer főt tudunk majd megmozgatni a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon.”

Az idei átevezés az előzetes tervek szerint július 10-én, szombaton lesz. Az nevezés feltételein és a díjazott kategóriákon jelentősen nem változtatnak a szervezők. 

Az esemény új szlogenjének kitalálására az MKKSZ tavaly decemberben pályázatot írt ki. A beérkezettek közül a döntőbizottság, amelynek tagja volt többek közt a világbajnok Medveczky Erika és az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid is, az „Evezd le keresztbe!” szlogent választotta.

2021-ben a Balaton-Átevezés elnevezése is megújul, miután partnerként a Red Bull állt az MKKSZ rendezvénye mellé. A népszerű márka versenyzője, a magyar kajak-kenu válogatott világbajnoka, Tótka Sándor szerint ez az együttműködés új távlatokat nyithat meg.

„A vízisportok szerelmeseként és Red Bull sportolóként igazán nagy öröm számomra, hogy ezzel a sokak által régóta kedvelt versennyel bővült a Red Bull eseménynaptár” – fejtette ki Tótka Sándor. „Az MKKSZ-szel közös kollaboráció új dimenziót ígér mindazoknak, akik már eddig is kedvelték ezt az izgalmas balatoni eseményt, hiszen 2021-től a szövetség szakmai profizmusa találkozik a Red Bull rendezvényekre jellemző életérzéssel és a határtalan játékossággal. Azt hiszem, ebben a megújult átevezésben mindenki megtalálhatja a kihívást, amit pedig megígérhetek, hogy mind az amatőr, mind a profi sportolóknak mi biztosítjuk majd a szááárnyakat.”

Az eseményre már lehet jelentkezni a balatonatevezes.hu oldalon. Akik június 10-ig neveznek, azok a rendezvény napján megkapják a Red Bull Balaton-átevezés idei hivatalos pólóját.

Nevezz be, evezd le keresztbe!