Kezdőlap Kiemelt LETARTÓZTATÁSBAN A PÉNZMOSÁSSAL GYANÚSÍTOTT KÉT ROMÁN FÉRFI

LETARTÓZTATÁSBAN A PÉNZMOSÁSSAL GYANÚSÍTOTT KÉT ROMÁN FÉRFI

A Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal gyanúsítják a külföldieket, hogy hamis okmányok felhasználásával országszerte több bankszámlát nyitottak, melyekre külföldön elkövetett bűncselekményből származó pénzek érkeztek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai 2021. május 7-én délelőtt őrizetbe vettek két román férfit.

A nyomozás adatai szerint 2021 márciusa és áprilisa között a gyanúsítottak magukat olasz állampolgárnak kiadva, hamis személyazonosító igazolványok felhasználásával országszerte több bankfiókban nyitottak számlát. Ezekre külföldről, főleg Spanyolországból érkeztek olyan összegek, melyek a gyanú szerint bűncselekmények elkövetéséből származtak. A számlákon lévő pénz egy részét tovább utalták Észtországba, illetve külföldi automatákból készpénzben felvették.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak azért nyitották a bankszámlákat, hogy bűncselekményekből származó vagyont rejtsenek el, annak eredetét eltitkolják.

A pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítható román állampolgárokat egy Balaton környéki pénzintézet közelében fogták el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai. A 32 és 44 éves férfit a főkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A férfiak által nyitott számlákat a bank zárolta, a számlákon lévő pénzt a rendőrség lefoglalta.

Az ügyészség indítványára az illetékes nyomozási bíró május 9-én elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.