Kezdőlap Zenei élet Pink Floyd Live At Knebworth 1990

Pink Floyd Live At Knebworth 1990

Több mint 30 évet kellett rá várni, de a Parlaphone/Warner újdonságaként végre kézhez vehetjük a legendás együttes 1990-es Knebworth-i fellépésének anyagát.

A ‘Live At Knebworth 1990’ a Pink Floyd legendás angliai fellépésének élő hanganyagát tartalmazza. Bár az az anyag két éve már megjelent egy gyűjteményes kiadás részeként – ez az első alkalom, hogy a nagysikerű világturnét követő egyszeri és megismételhetetlen koncert önálló kiadványként megjelenik CD-n és vinylen.

A színpadon a zenekar pályafutásának emblematikus remekei csendültek fel, olyanok – mint a „Wish You Were Here”, a „Comfortably Numb” vagy a „Money”. Ráadásul a koncert külön érdekessége volt, hogy a hetvenes évek hangulatát felidéző fesztiválon a Pink Floyddal játszott a kor nagy hangszeres sztárja: Candy Dulfer szaxofonon és Michael Kamen billentyűs hangszereken. Ráadásul a The Great Gig In The Sky-ban az eredeti vokalista: Clare Torry is közreműtött.

Ez a megismételhetetlen, százhúsz ezer néző előtt adott koncert jut el most az otthonokba – először eredeti szóló kiadványon.

Az albumon a következő dalok koncertváltozata hallható:

1. „Shine on You Crazy Diamond, Parts 1-5”
2. „The Great Gig in the Sky”
3. „Wish You Were Here”
4. „Sorrow”
5. „Money”
6. „Comfortably Numb”
7. „Run Like Hell”

Komlós József JR