Kezdőlap Események Újra nyit a múzeum

Újra nyit a múzeum

NYÁRI KÉZMŰVES TÁBOROK 2021

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény szeretettel vár minden 6-12 év közötti gyermeket kézműves táboraiba. Az idén 4 tábort indítunk, délelőtt és délután is egy-egy programmal. Táboraink napközis
jelleggel működnek 7.15—17 óra között.
A múzeum tágas udvarán zajlik gyakorlatilag a tábor, a fedett szín alatt tartjuk a kézműves foglalkozásokat 9 és 14 órakor. Hideg esetén a benti műhelyben dolgozunk. A szabad program alatt a gyerekeké az udvar, népi játékokkal, libikókákkal, gólyalábbal és hatalmas térrel a bújócskához, fogócskához.
A hely szellemének megfelelő népi technikák: nemezelés, agyagozás, szövés, vajköpülés mellett a modern technikák is helyet kapnak, lesz decoupage, kavicsfestés, ékszerkészítés. Minden, amit a gyerekek élveznek.
Táborvezető: Vágó Piros népi játszóházvezető
Részvételi díj: 23.000,-Ft.

  1. tábor: június 28.- július 2. (mindjárt betelik, már csak 3 hely van)
  2. tábor: július 12-16.
  3. tábor: július 26-30.
  4. tábor: augusztus 9-13.
  5. Részletes program kérhető: [email protected] vagy 76/327-203

Családi tábor

Augusztus 16-19. között mindennapra szeretnénk egy-egy olyan programot összeállítani, amelyekre azok is eljöhetnek, akik már kinőttek ebből a korosztályból. Ez nem tényleges tábor, hanem délelőtti vagy délutáni kézműves foglalkozások füzére, amelyen akár az egész család részt vehet.
Tervezett program: hétfő: kosárfonás, kedd: batikolás, szerda: ékszerkészítés, csütörtök: levendulafonat és borona készítés