Kezdőlap Események Kecskemét üde színfoltja: megnyitott a Foltos Farkas, a sörfőzdék sörözője

Kecskemét üde színfoltja: megnyitott a Foltos Farkas, a sörfőzdék sörözője

Máris a város egyik üde színfoltjává vált az egy hónapja (a régi Wanted helyén) megnyitott kisüzemi söröző, a Foltos Farkas, amely hamar népszerűvé vált a vendégek körében. Aki szereti a minőségi italokat, annak mindenképpen érdemes betérnie a Varsányi Mihály és Szűcs Eszter által vezetett Foltos Farkasba, hiszen a sörözőben a 6 féle csapolt sör mellett igazi kisüzemű sörkülönlegességgel is találkozhatnak, de izgalmas élményt jelenthet megízlelni a kellemes borokat vagy különleges olasz kávékat is. A labdarúgó EB idején pedig a meccsek szünetében az ízlésesen kialakított kerthelyiséggel is rendelkező söröző csocsóasztalán a drukkerek lejátszhatják a mérkőzések „visszavágóit” is.

Saját utat járva a sikerekig

Misi már régóta saját recept-ötletek alapján, saját ízvilágot kialakítva fejlesztgette a sörfőzési tudományát, a közös munkát pedig 2016-ban kezdtük el – nyilatkozta Szűcs Eszter. Sok sörvacsorán vettünk részt, így ismertté váltunk a sörfőzdék családias csapatában. Egy szolnoki barátunk, Géczi Zoli – aki nagyon sok főzdének segített elindulni –, amikor megkóstolta a sörünket „el volt ájulva” tőle. Az Ő biztatására kezdtünk álmodozni arról, hogy egyszer lesz egy mini sörfőzdénk. Misinek eszébe jutott egy film, amiben egy indiánt Foltos Farkasnak hívtak, a „többi pedig már történelem”.

Foltos Farkas Utazó Sörcirkusz – a fesztiválok állandó szereplője 

Eleinte nem volt tapasztalatunk a fesztiválozásban, de mindenképpen feltűnőek akartunk lenni, egy markáns képet akartunk kialakítani magunkról, hogy több főzdét is tudjunk népszerűsíteni. Egyik helyről a másikra vándoroltunk, ezáltal alakult ki a Foltos Farkas Utazó Sörcirkusz installáció. Mindenki nagyon támogató volt velünk kapcsolatban, ezért gyorsan elértük a céljainkat, a sörfőzdékkel pedig baráti kapcsolatot alakítottunk ki. Az első néhány rendezvény után sok helyre hívtak minket, rengeteget utaztunk az országban, de egy idő után a kecskeméti rendezvényekre is kitelepültünk.

Álomból valóság – megnyitott a Foltos Farkas

Mivel a fesztiválozás csak idényszerű munkalehetőséget biztosított számunkra, így régi álmunk vált valóra, amikor májusban megnyithattuk a sörözőt. Sikerült korosztály függetlenné tennünk a helyet, így a középkorúak mellett a 20+-osok is megtalálhatják itt a számításaikat. Tetszik a fiataloknak, ahogyan kiszolgálunk, és a családiasnak, barátságosnak találják a légkört, szeretik szép a környezetet, mert minden hangulatos, különleges. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a nyitás első hónapjában ilyen sokan felkeresték a sörözőt. A vendégek kedvelik a felszolgált sörkorcsolyát, a sör mellé kapott apró kísérő falatokat is. Aki viszont tartalmasabbat szeretne enni, annak az Első Magyar Lepényesektől beszerzett lepényeket, illetve kacsazsíros kenyeret lila hagymával kínáljuk. Csak olyan sört teszünk a csapra, amit mi is kóstoltunk és jónak tartunk, és kizárólag olyan főzdékkel állunk kapcsolatban, akik maximálisan betartják a  higiénés szabályokat. Fontos számunkra, hogy a betérő vendégeknek átadjuk a sörivási kultúrát. Elégedettek vagyunk, mert megtaláltuk azt a munkát az életünkben, ami boldoggá tesz minket.

Különleges akciók

Az általunk forgalmazott 14 kisüzemi sörmárka – Monyo, Mad Scientist, HopTop, Horizont, Fehér Nyúl, Reketye, First, Békésszentandrás, Félegyházi Sörműhely, Fóti Sörfőzde,Viharsarok, Share Sörfőzde, Ugar, Hopfanatic – mellett, a Nyitott Főzdék Napja alkalmához mi is csatlakoztunk és csapra vertünk több új sört, mint például a Reketye Brewing Co.: Wheat Beer, az Ugar Brewery: Hopjuliska, a Viharsarok: Indián Nyár, és a Békésszentandrás: Teszt András sörét. A későbbiek folyamán is tervezzük újabb különleges sörök bemutatását.

Ezt nem hagyhatja ki!

A MAGYAR LABDARÚGÓ VÁLOGATOTT által aláírt labda lesz általunk kisorsolva az Európa Bajnokság döntője után azok között, akik minimum 3000 forint értékben vásárolnak nálunk, így vendégeink minden 3000 forintos vásárlás után belekerülhetnek a kalapba. A kedves vendégek nyerési esélye tehát az elfogyasztott sörmennyiséggel arányosan nő!

Foltos Farkas (Utazó Sörcirkusz)

Kecskemét, Csányi J. Krt. 4.

Fb: https://www.facebook.com/sorcirkusz.hu

Tel: (70) 445 1714