Kezdőlap ÉT-TRENDEK Példamutató filozófia mentén működő több generációs családi gazdaság

Példamutató filozófia mentén működő több generációs családi gazdaság


A Lajosmizsén évtizedek óta magas színvonalon működő vállalkozás, a Fekete Zoltán és családja kertészete fő profilja a szamóca, paprika, burgonya, görög- és sárgadinnye termesztése. A Fekete család 26 évvel ezelőtt kezdte őstermelőként a gazdaságot fejleszteni Lajosmizsén, majd az idő előre haladásával a második generáció összefogva vette a kezébe a családi vállalkozás jövőjét. A
példamutató filozófia mentén működő családi gazdaság vezetői a
hagyományokat fenntartva, de a modern kor szakmai ismereteit, technológiáját használva próbálnak hatékonyan, de hosszú távon fenntartható módon, környezetet kímélő technológiáival egészséges termékeket előállítani.

Negyed évszázada működő gazdaság


Édesapámék már több mint 25 éve kezdtek el gazdálkodni ezen a területen, először szamócát termesztettek, majd a későbbiek folyamán paprika, dinnye és burgonya-termesztéssel bővítették a vállalkozás profilját – nyilatkozta Fekete Zoltán. Amióta felnőttünk a testvéreimmel, mi is tevékenyen kivesszük a részünket a munkából és örülök annak, hogy sok fejlesztést sikerült megvalósítanunk az elmúlt években. Büszkén tekintek a gazdaságra, jó megtapasztalni, hogy mára beérett a hosszú évek munkájának a gyümölcse.
Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a vásárlóinktól, akik örömmel veszik át a termékeinket. Mivel fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan fejlesszük a kertészetet, a jövőbeli terveink között szerepel egy olyan csarnok építése, ahol tárolni tudnánk a termékeinket, valamint aktuálissá vált egy teljesen számítógép által vezérelt öntözőrendszer kiépítése is a birtokon.

Példamutató filozófia

Generációról generációra örököltük azt a tudást, hogyan lehet magból,
gondoskodással és szeretettel egészséges, finom zöldséget, gyümölcsöt termeszteni. Számunkra legfontosabb a minőség, és ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az egyre bővülő, gyarapodó művelésre szánt terület is ugyanazt a precizitást és szakértelmet kapja. A vállalkozásunk filozófiája szerint a Földet nem kizsákmányolni akarjuk, hanem úgy szeretnénk használni, hogy az unokáink is tudják majd termőre fordítani. A kezünkből kiadott termékeink kiváló minősége nálunk alap követelmény, ezért a termények szépsége mellett a finom ízek elérése motivál bennünket a termelés során. Egyébként csak olyan termékeket – lekvárokat, szamóca pálinkát – állítunk elő, amit mi is szívesen elfogyasztunk.

Termelőtől az asztalig

Fólia sátrakban és szabadföldön egyaránt gazdálkodunk, ezen a területen szamócát, sárgadinnyét, burgonyát, és paprikát termelünk. Értékesítünk külföldi országokba is, de a fő piacunk Magyarországon a – budapesti, valamint a kecskeméti Nagybani piacon – található, illetve most már akár online is tudnak rendelni tőlünk. Ön is kóstolja meg a gazdaságunkban termesztett igazi zamatos szamócát, a ropogós paprikát és a lédús méz édes dinnyét!

Fekete Zoltán és családja kertészete
6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 353
Tel:+36 30 813-7941, +36 30 617-0579
E-mail: [email protected]