Kezdőlap Fejlesztés Rugalmasság és emberközpontú foglalkoztatás

Rugalmasság és emberközpontú foglalkoztatás

A Kunszentmiklóson két gyártóegységgel rendelkező Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. több mint 100 éves múlttal büszkélkedhet, hosszú ideje piacvezető beton, valamint napelemes tetőcserepeivel. A térség egyik legjelentősebb ipari foglalkoztatójaként pedig a munkaerőpiacra is hatást gyakorol. Mit nyújt dolgozóinak a vállalat? Schoblocher Péter HR vezetővel beszélgettünk.

Mit jelent a Terránt jellemző tradíció és innováció a dolgozók számára a mindennapokban?

Családi gyökerekre, a tenni akarásra építkezve fejlődött a Terrán azzá, amit ma képvisel. Az emberi értékeket helyezzük a középpontba, ugyanakkor a változó világhoz és környezethez a legmodernebb megoldásokkal igyekszünk alkalmazkodni. Foglalkoztatásunk alapjainak megteremtése, valamint biztosítása is ennek a része.

Hogyan valósul meg ez a gyakorlatban?

Munkatársainkra egyenrangú partnerként tekintünk, felvételüknél ezért fókuszálunk az emberre, hiszen egy-egy szakmába bele lehet tanulni, de a hozzáálláson, az alapvető személyiségjegyeken nehéz változtatni.

Lehetőséget biztosítunk kollégáink számára, hogy tovább, illetve átképezhessék magukat, így például egy tapasztalattal nem rendelkező pályakezdő lépésről lépésre ki tud bontakozni nálunk, de a tapasztalt szakemberek is új területeken bizonyíthatnak, ha ilyen jellegű karriercéljaik vannak.

A stabilitás az egyik legfontosabb tényező az életünkben. Milyen feltételekkel teremti meg a Terrán a kiszámíthatóságot?

Évszázados múltunk azt igazolja, hogy szilárdan, sőt, a folyamatos növekedéssel még inkább erős gyökerekkel vagyunk jelen a piacon. Versenyképes jövedelmet, valamint széles körű juttatási csomagokat kínálunk munkavállalóinknak. Ilyen például a Terrán Szociális Alap, ami többek között munkáltatói hitellel és sokrétű támogatási rendszerrel segíti a kollégákat.

Bérezési rendszerünk az alapbéren felül havi bónuszból és teljesítménybérből épül fel, fizikai munkakörben dolgozók számára 15%-os délutáni műszakpótlékot is biztosítunk. Emellett lojalitási bónusszal szintén számolhatnak szakembereink.

Magyar viszonylatban a 300, nemzetközi szinten pedig a több mint 400 fős alkalmazotti létszám azt mutatja, hogy munkáltatóként is büszkék lehetünk magunkra. A kis fluktuáció is ezt tükrözi, illetve az is, hogy a legtöbb kollégánk hosszú ideje, sokan évtizedek óta nálunk dolgoznak. 

Jelenleg is folyamatosan, több pozíció betöltéséhez keresünk munkatársakat fizikai és szellemi munkakörökbe egyaránt. Részletekért látogasson el a www.terranteto.hu/karrier oldalra!