Kezdőlap Események Több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések Kecelen

Több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések Kecelen

Kecel Város Önkormányzata aTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatokon keresztül többmint 1 milliárd forintértékben nyújtott be igényt, melyek minden esetben pozitív elbírálás alá kerültek.Mindezekről Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere adott tájékoztatást a közösségi médiában.

A polgármester elmondta, hogy az egyik legfontosabb pályázati fejlesztési lehetőség volt számukra a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, melyre 181 millió forintot nyert el az önkormányzat. Ehhez kapcsolódott még a Szabó Pálés az Újfalusi óvodák energetikai korszerűsítése is. Az utóbbi esetében a lábazat, a homlokzat és a padlásfödém szigetelése történt meg. Haszilló Ferenchangsúlyozta, hogy e fejlesztések segítségével a jövőbenenergia-és költséghatékonyan tudják működtetniaz önkormányzati intézményeket.

Szintén korszerűsítetésre került a Flóra Vendégházban található 6 önkormányzati lakás is, melyre sikeresen nyújtottak be pályázatot a Kisfaludy Program keretén belül. Kecel első embere elmondta, hogy hazai, belügyminisztériumi forrásból– mintegy 25 millió forintból – még az idén elkészülhet apolgármesteri hivatal tetőfedése is. Emellett a képviselő-testületi döntésnek köszönhetően 5 millió forinttal támogatja az önkormányzat az egészségház tetőfedésének kialakítását.

A másik TOP-os projekt a Kecel és Imrehegy közötti kerékpárút kivitelezése volt, melyre 345 millió forintos állami támogatást nyertek el.  A beruházáshoz összesen38 millió forint önerőt biztosított mind a keceli, mind az imrehegyi vezetés.

Haszilló Ferenc örömét fejezte ki, hogy e fejlesztésnek köszönhetőenaz Imrehegyrőliskolába járó gyermekek biztonságosabban tudnak Kecelre eljutni, továbbá aberuházás elősegíti a szabadidősportot és a turizmust egyaránt.

A keceliek számára régi álom volt, hogy egyszer új étterem épüljön a Csendes Ősz Idősek Otthonában. A városvezetés ezért úgy döntött, hogy pályázatot nyújtanak be a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú intézmény fejlesztésére. Ehhez az állam mintegy 207 millió forintos támogatást nyújt,az önkormányzat és az idősek otthona pedigtovábbi 30-30 millió forintos önerőt biztosít, tájékoztatott Kecel város polgármestere.