Kezdőlap Kiemelt Hírek Bács-Kiskun megyéből

Hírek Bács-Kiskun megyéből

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. július 14-én 0 óra és 24 óra között 20 esetben összesen 76 illegális migránst tartóztattak fel. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány további 66 illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Tegnap délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy holland férfit.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű személyi sérüléssel járó, valamint 4 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók tíz személyt fogtak el, és további kilenc előállításáról intézkedtek. Heten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon délután szabálysértési őrizetbe vettek egy 30 éves helyi lakost, aki az egyik kecskeméti áruházból különféle termékeket kísérelt meg eltulajdonítani, ám a tolvajlás közben tetten érték.  

A kecskeméti rendőrök az esti órákban őrizetbe vettek egy 47 éves fülöpházi lakost, aki a gyanú szerint megrongálta egy ágasegyházi ingatlan ajtaját, és bántalmazta az ott tartózkodó 51 éves férfit. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítanak egy 38 éves jánoshalmi lakost, akit bűnügyi őrizetbe vettek. Az üggyel kapcsolatban készített videós közleményünket itt tekinthetik meg.