Kezdőlap Hírek LEZÁRTÁK: KÖZEL EGYMILLIÓ VOLT A ZSÁKMÁNY

LEZÁRTÁK: KÖZEL EGYMILLIÓ VOLT A ZSÁKMÁNY

A kecskeméti rendőrök aprólékos nyomozás eredményeként néhány hét alatt ráakadtak arra a gépkocsifeltörőre, aki letartóztatásban várja, hogy vádat emeljenek ellene.

Egy nyírteleki férfi tett feljelentést a rendőrségen 2021. január 5-én, mert az egyik kecskeméti utcában parkoló teherautóját ismeretlen tettes feltörte. A járműből több mint kilencszáz ezer forintot készpénzt tűnt el, valamint a károsult iratai és bankkártyája.

A nyomozók forrónyomon kezdték meg az elkövető felkutatását; a helyszíni szemlét követően adatot gyűjtöttek és elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit. A sziszifuszi munka eredménnyel kecsegtetett: először beazonosították a tolvajt a ruházata alapján, majd feltérképezték a menekülési útvonalát. A további felvételek segítségével a megyeszékhelyen dolgozó nyomozók és járőrök felismerték a bűncselekmény gyanúsítottját, B. Mihály kecskeméti lakost. A férfit azonban a lakcímén nem találták meg, mert időközben elszökött, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A körözött személyt 2021. február 23-án délután a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának egyenruhásai elfogták és előállították. A lopás miatt őrizetbe vett, majd a Kecskeméti Járásbíróság által később letartóztatott férfi ügyében a vizsgálati osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.