Kezdőlap Kiemelt Már most érdemes felkészülni a parlagfű pollen szezonra

Már most érdemes felkészülni a parlagfű pollen szezonra

Budapest, 2021. július 2. – A parlagfű allergia Magyarországon több mint másfél millió embert érint. Ennek a közismert gyomnövénynek virágzása július közepe után kezdődik, pollenszórása azonban leginkább augusztusban és szeptemberben válik intenzívvé és már-már elviselhetetlenné.
„Mivel a parlagfű által kibocsátott pollenek akár 100 kilométert is utazhatnak a levegőben, ezért az allergiásoknak hatékony megoldásokra van szükségük. Ilyen lehet például egy légtisztító
berendezés beszerzése”- hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízió vezetője.

Viszkető szemek, égő érzés a torokban és rendszeres tüsszögés – ezek azok a tünetek, amelyekkel a parlagfű allergiások kénytelenek szembe nézni a pollenszezon idején. Ezek ellen a tünetek ellen a legtöbben allergiás reakciók mérséklését célzó gyógyszerekkel, illetve orr- és szemcseppekkel próbálnak meg védekezni az ideális életminőség megőrzése érdekében.

A nagyvárosokban élők helyzete még kedvezőtlenebb ilyen szempontból, ugyanis a környezetszennyezés miatt keletkező szálló por (PM10) még ideálisabb terepet biztosít a pollenszemek utazásához, ugyanis azok a levegőben lévő kisebb-nagyobb szilárd részecskékre
tapadnak, így könnyedén bejutnak a háztartásokba, allergizálva ezáltal az arra hajlamosokat.
„Otthonunk fokozódó por- és pollenterhelésének elkerülése érdekében hosszú távon hatékony megoldásnak bizonyulhat egy légtisztító berendezés, mivel ezek olyan bemeneti szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek felfogják az allergén anyagokat” – hívta fel a figyelmet Lucza András.

A légtisztítóból kiáramló levegő pedig a HEPA H13-as szűrőn halad keresztül, amely kiszűri a különféle baktériumok, vírusok, porszemcsék, illetve pollenek 99 százalékát. Így a légtisztító képes könnyen és hatékonyan megtisztítani a helyiség levegőjét. „Ez pedig nemcsak az allergiások számára, hanem a parlagfű pollenre nem érzékeny személyek számára is jó hír, hiszen egészséges és tiszta levegőt lélegezhetnek be” – tette hozzá a szakember.

A fejlettebb légtisztítók UV-C technológiát használnak, aminek azért van jelentősége, mert az egészségügyben használatos 254 mm-res hullámhosszon terjedő UV-C sugárzás 99,92%-ban elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és penészgombákat. „A légtisztítók nemcsak fertőtlenítik a levegőt, hanem a bennük lévő szénszűrő, valamint az egyes modelleknél rendelkezésre álló ionizáló funkció segítségével csökkentik a kellemetlen szagokat. További előnyük, hogy alacsony teljesítménynél rendkívül halk üzemmódban (29dB) üzemeltethetők, kikapcsolásuk előre programozható, így az éjszakai alvást sem zavarják meg működésükkel” – emelte ki Lucza András.

A legmodernebb változatok pedig a levegő finom részecske, vagy portartalmát is kijelzik.
Használatukat pedig megkönnyítik a könnyen cserélhető szűrők, valamint a szűrőcsere kijelző funkció.

A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva
azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.


SENCOR
Sajtókapcsolat
Aranyi Péter
Pr és kommunikációs tanácsadó,
OneOnOne Kommunikáció
+36/70-770-7467
[email protected]
www.sencor.hu