Kezdőlap Kiemelt Tíz autót tört fel – őrizetbe vették

Tíz autót tört fel – őrizetbe vették

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrsének nyomozói kezdeményezték a férfi letartóztatását.

A kiskunmajsai rendőrök 2021. július 20-án 9 órakor bűnügyi őrizetbe vettek egy 19 éves kiskunmajsai lakost. A férfi a gyanú szerint július 16-án három parkoló gépkocsit fosztott ki Kiskunmajsa területén. Hajnalban ismeretlen módszerrel kinyitott egy Volkswagent, amelyből aprópénzt és pendrive-okat vitt el. Délben egy Hondából 15.000 forint készpénzt tulajdonított el, kihasználva azt, hogy a tulajdonos az autó hátsó ablakát résnyire nyitva hagyta. A tolvaj az esti órákban sem volt tétlen: eltörte egy Land Rover ajtajának a zárját, de abból semmit nem tudott magához venni, mert megszólalt a riasztóberendezés.

A zsaruk az elkövetési módszerek alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmények feltételezett tettesét, aki nem volt ismeretlen előttük. A fiatal ellen hat hasonló lopás miatt már folyamatban volt egy büntetőeljárás, ám az újabb és újabb bűntettektől ez sem tartotta vissza.

A nyomozók az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével gyanúsítható bűnelkövetőt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.