Kezdőlap Fejlesztés Projektzáró sajtóközlemény TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00066 Páhi Tündérkert Óvoda és Konyha energetikai fejlesztése

Projektzáró sajtóközlemény TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00066 Páhi Tündérkert Óvoda és Konyha energetikai fejlesztése

Páhi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 39.195.000 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a helyi óvoda épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.
A projekt célja a Páhi Tündérkert Óvoda épületének energetikai korszerűsítése volt. Az épület az 1960-as években épült melyet 1970-ben és a 2000 években tovább bővítettek.
Az épület nem felelt meg az energiatakarékosság feltételeinek: hőszigeteléssel nem rendelkezett, a fűtési rendszere és a nyílászárói elavultak voltak, energiahatékonysági mutatói alacsonyok, az épület
energetikai besorolása korszerűtlen volt.
A megjelölt hiányosságok és a magas fenttartási költségek indokolták, hogy Páhi Község vezetése pályázatot nyújtott be az óvoda energiahatékonysági fejlesztésére.


A tervezett fejlesztés során megvalósul az épület homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszerének teljes korszerűsítése, valamint az épület projektarányos
akadálymentesítése. Az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődött az épület fenntartási költsége, valamint csökkent a fajlagos energiafelhasználás.
A projektnek köszönhetően az ovisok immár egy modern, korszerű fűtéssel ellátott épületben tölthetik mindennapjaikat. Az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődtek az épület fenntartási költségei, valamint csökken a fajlagos energiafelhasználás.