Kezdőlap Zenei élet The Black Keys: Delta Kream

The Black Keys: Delta Kream

Két tekintetben is jubileumot ünnepel az ohiói banda megjelenése: egy részint pontosan húsz esztendős a duó – más részint pedig ez a tízedik albumuk.

Az idén pontosan húsz esztendeje megalakult The Black Keys tízedik albumával pedig visszatért a gyökereihez. Az amerikai duó legújabb korongján klasszikus blues örökzöldeket sorakoztat fel – egyéni ízlésvilággal rögzítve.

A ‘Delta Kream’ hangzása a zenekar indulását eleveníti fel – a tagok elmondása szerint a tízedik lemezt mindössze tíz óra alatt vették fel, minden különösebb agyonpróbáltság nélkül, a spontaneitás erejével. S hogy még autentikusabban szóljon – hol máshol? – egy híres Nashvilli stúdióban; az előző lemezüket népszerűsítő turné legvégén.

A lemezre végezetül tizenegy ízig-vérig The Black Keys dalt került fel, amelyek erős instrumentális alapokkal érkeznek. Kislemezen és videón először a „Crawling Kingsnake” jelent meg – ez vezette fel az US Topon a ’Rock’ és az ’Alternatív’ kategóriában is az első helyen teljesítő teljes albumot is – mely CD-n és vinylen egyaránt megjelent.

(Komlós József JR)