Kezdőlap Kiemelt Add tovább! Idén is elindult a Hősképző – Békéscsabán versengtek a hősök...

Add tovább! Idén is elindult a Hősképző – Békéscsabán versengtek a hősök a 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen – Magyar Vöröskereszt

Idén is elindult a Hősképző, a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtást népszerűsítő programja, melynek kiemelt eseménye a 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny. 

Összefoglalva: 

A Magyar Vöröskereszt idén is elindította Hősképző kampányát, amelynek keretében november végéig a szervezet munkatársai és önkéntesei országszerte az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket. A kampány egyik kiemelt eseménye a 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny volt, amelyet a hétvégén rendeztek Békéscsabán. A Hősképző kampány keretében az esemény szó szerint az utcára vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. A döntő reggelén 39 csapat gyűlt össze Békéscsaba egyik legszebb pontján, a Szent István téren. Innen indultak a belvárosban kialakított mintegy 5 kilométeres körpálya állomásaihoz, amely 7 gyakorlati, 7 pihenő, 1 szakmai elméleti és 1 vöröskeresztes elméleti állomásból állt össze. A gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategória legjobbjai között idén – a korábbi gyakorlathoz visszatérve – első, második és harmadik helyezést osztottak ki.