Kezdőlap Kiemelt Embercsempészt fogtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében

Embercsempészt fogtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében

Őrizetbe vették azt az orosz férfit, aki 4 illegális migránst szállított.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2021. szeptember 27-én 13 óra 10 perckor az M8-as autóúton – Dunavecse térségében – intézkedés alá vontak egy cseh rendszámú járművet, amelyet egy orosz férfi vezetett. Rajta kívül a járműben további 4 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A 18 éves férfit a rendőrök előállítják és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​