Kezdőlap Fejlesztés Hatékony megoldás a levegőn át terjedő fertőzések terjedésének megakadályozására

Hatékony megoldás a levegőn át terjedő fertőzések terjedésének megakadályozására

Az 1990-ben alapított AirventZrt. egy összesen 400 főt foglalkoztató európai cégcsoport bázisa, ahol magas műszaki színvonalon fejlesztik, tervezik és gyártják innovatív légtechnikai- és szabályozástechnikai
termékeiket. A vállalatnál folyamatosan keresik az új kihívásokat, legyen szó egy teljesen egyedi műszaki megoldásról vagy egy standard termék vevői igénynek megfelelő módosításáról. A közelmúltban
az AirventZrt.által kifejlesztett és nemzetközi mintaszabadalommal védett, ismert és évtizedek óta bizonyított technológiák újszerű kombinációjának megvalósításával megalkotott UV-C FiltAirs légsterilizáló készüléke az elmúlt egy esztendő során a gyakorlatban is bizonyította hatékonyságát és megoldást jelentett a levegőn át terjedő fertőzések (pl. Covid-19) terjedésének megakadályozására.

UV-C fertőtlenítés

A cégünk által létrehozott légsterilizáló berendezés hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására – nyilatkozta Pataki Mihály elnök-vezérigazgató.  A berendezés a működés első fázisában mechanikus tisztítást végez: leválasztja a levegőben lévő szilárd szennyeződéseket, a második fázisban pedig erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozókat. Az UV-C fény hatására a besugárzott baktériumok, vírusok, gombaspórák az elnyelt energia következtében elpusztulnak. Az AirventZrt. által fejlesztett UV-C FiltAir berendezés hatékonysága laboratóriumi körülmények között igazolt, miszerint működése során a levegő egyszeri átmozgatása alatt gyakorlatilag teljesen (99.99%-ban) elpusztítja az áthaladó levegőben a vizsgált bakteriális és vírus kórokozókat.

Hatékony berendezés a vírus elleni küzdelemben

Cégünk több évtizedes légtechnikaitapasztalatait, tervezési és gyártásikapacitását felhasználva kidolgozta aberendezéshatékonyan gyártható változatát,amit a vírus elleni küzdelemszolgálatába állítottunk. A kollégáink védelmében elsőként a saját vállalatunk helyiségeiben szereltük fel a készülékeket,amelyek az aktuális vírushelyzetben hozzájárultak a fertőzésnek leginkább kitettek védelmének növeléséhez. A krízis elmúlása után pedig segíthetik a levegőn át terjedő potenciális fertőzések kivédését, ugyanis zárt térben az emberek egymáskilélegzett levegőjét szívják be. Ha pedig egy légtérben tartózkodnak egy fertőzött emberrel, szinte biztosan megfertőződnek,az UV-C FiltAir berendezés azonban megakadályozza a fertőzések terjedését.

Steril környezet a színházban

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház játszóhelyeina vállalatunk légtisztító berendezései felelnek azért, hogy a nézők és a színészek is biztonságban érezzék magukat.Az összes közönségforgalmi részen elhelyeztük a gépeket, így az előcsarnokba, a folyosókra és a nézőtérre is került a szabadalmaztatott termékből. Az eszközök sterilizálják a levegőt, és 12-14 perc alatt megforgatják az egész levegőt, tehát gyakorlatilag egy teljesen steril környezetbe érkezik a közönség.

Országszerte hatékonyan működő találmány

Légtechnikai cégként mindenképpen segíteni szerettünk volnaa fennálló vírushelyzetben, s örömmel tölt el, hogy ilyen sok megrendelés érkezett hozzánk. Büszkén tekintünk arra, hogya visszajelzések alapján mindenütt maximálisan bevált a berendezés. Mióta Kecskeméten többek között a kormányhivatalban, és az okmányirodákban is használják az UV-C FiltAir berendezést, azóta szinte senki nem betegedett meg a közintézményekben. Az egyik helyi bölcsődében ugyancsak felszereltük a készüléket és azóta egyetlen dolgozó sem fertőződött meg, de a gyerekek is csupán minimális számban hiányoztak betegség miatt. A Kecskeméti Megyei Kórház kardiológiai és belgyógyászati osztályát szintén elláttuk a berendezéseinkkel. A Ferencvárosi Torna Club részére 100 darab UV-C FiltAir berendezést szállítottunk, amelyeket az egyesület népligeti edzőközpontjában minden öltözőbe, irodába, közösségi helyiségbe felszereltek, s ennek köszönhetően a komplexumban senki sem adta tovább a fertőzést, így talán egy kicsit cégünk is hozzájárult ahhoz – mivel betegség miatt egy játékos sem hiányzott a keretből –, hogy a Bajnokok Ligájában főtáblára jutott az FTC. A Dunántól több nagyvárosából ugyancsak érkezett cégünkhöz megrendelés, így több színházba, múzeumba is elszállítottuk az UV-C FiltAir berendezést. Reméljük, hogy a közeljövőbenaz ország többi városában is igénybe veszik az UV-CFiltAirberendezésünket, amely jelentős mértékben segíti a vírus ellenivédekezést.

AIRVENT Légtechnikai Zrt.Kecskemét, Belsőnyír 150.Tel.: +36 76 481 650

Kereskedelmi iroda:+36 30 788 1041

E-mail: [email protected]Szerviz: [email protected]