Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Keresd a minőséget, lassulj le és gazdagodj új élményekkel Hévízen!

Keresd a minőséget, lassulj le és gazdagodj új élményekkel Hévízen!

A Slow Turizmus, vagy lassú turizmus már a 80-as években ismert fogalom volt, napjaink rohanó világában az embereknek és a környezetnek egyaránt fontos a lelassulás. Mit is jelent a lassúturizmus?

 Válassz közelebbi úti célt!

Ahhoz, hogy különleges helyeket fedezz fel, nem kell repülőre szállni és átrepülni a világ másikvégébe. A Hévízi-tó a világon egyedülálló termáltó, csak a Rotorua tó Új Zélandon hasonlítható hozzá. A téli hónapokban a tó fölött lebegő párasapka, a nyári hónapokban a tavon ringatózó tavirózsák mind Hévízi egyediségét mutatják. A Hévízi-tavat 60 hektáros véderdő veszi körül, a parkerdőben való sétán garantált a madárcsicsergés és a jó levegő.

 Használj több környezetbarát közlekedési formát!

Hévízen gyalog nincsenek nagy távolságok, városi sétákra több kényelmes útvonalat ajánlunk. A környéken turistautak hálózata várja a természet szerelmeseit. Túrázás során garantáltan érdekességeket fedezhetsz fel, mint várromok, kilátópontok, szakrális emlékek, épített és természeti szépségek. Kerékpár bérlésére a Tourinform Irodában van lehetőség, itt térképet is kapsz az útvonalakról, az alábbi linkre kattintva találsz több kerékpártúra-ajánlatot.

 Ismerj meg helyi termelőket, keresd a minőségi helyi ételeket!

A Hévízi Termelői Piacon hetente több alkalommal vásárolhatsz helyi termelőktől minőségi terméket. A hévízi éttermek étlapján is keresd a helyi specialitásokat, melyek helyi alapanyagokból készülnek.

HÉVÍZ Ősszel is tele élményekkel!

ŐSSZEL STRANDOLNI?

Miért ne! Ráadásul ez nem csak fűtött élménymedencében lehetséges! Európa legszebb és egyben legnagyobb termáltavának 3 naponta cserélődő vize ugyanis ősszel is 30°C feletti hőmérséklettel kecsegtet. A kora őszi időben megdöbbentően kellemes élmény egy termál-tó partján strandolni és a meleg vízben megmártózni. A rutinos törzsvendégek nem véletlenül választják a szeptemberi, októberi hónapokat egy-egy hévízi csobbanáshoz, hiszen zsúfoltságmentesen élvezhetik a simogató meleg víz élményét, mikor a balatoni strandok már rég bezártak.

Hévíz: érezz rá a vízére!

 Forrás:heviz.hu