Kezdőlap Események Komplex élményeket kínál Makó, a „legvirágosabb város”

Komplex élményeket kínál Makó, a „legvirágosabb város”

Makó főként a makói hagyma révén ismert, ami hungarikum, de
turisztikai vonzerejét növeli, hogy Magyarország legvirágosabb városa
címet is többször elnyerte. Legfőbb vendégcsalogató eleme azonban a
termálvíz, amelyet a fúrások 1956-ban juttattak felszínre. A Termál- és
Gyógyfürdőt az évtizedek alatt folyamatosan bővítették, 2012 januárja
óta pedig teljesen új épületegyüttessel, wellness-, gyógy- és
élményelemekkel várja az idelátogatókat. Makó városa egyedülállóan,
számos Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, a magyar organikus
építészet egyik meghatározó képviselője által tervezett építménnyel
büszkélkedhet.
Egész évben várja vendégeit a fürdők fürdője, a Makói Hagymatikum
Magyarország déli részén, Szegedtől 25 kilométerre található a fürdők fürdője, a Makói Hagymatikum. Hétvégenként akciók, változatos programok és sztárvendégek színesítik a fürdőzők kikapcsolódási lehetőségeit. 


Gyógyvíz


A kimagasló fürdőkomplexum gyógyvizét 1956-ban fedezték fel, majd öt év múlva építették meg a strandfürdőt, ezzel fellendítve Makó
turizmusát. Organikus épületegyüttese Makovecz Imre tervei alapján épült. Országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező komplexumban a gyógyvíz és marosi gyógyiszap páratlan kombinációja mellett fürdőorvosok segítik az egészségjavulást.


Medencék


A sakk medencében a szabadban egyszerre fürdőzhet és mozgathatja meg gondolkodását a játék alkalmával. A kültéri csúszda medencéjébe három csúszdáról érkezhetnek, próbálhatják ki magukat a bátrabbak, idősebbek. Legnépszerűbb az élmény medence, ahol masszázssugarak, dinamikus játékok találhatóak a vízben és a vízzel kapcsolatosan. Izgalmas sodrófolyosó fokozza
az adrenalin szintet. Organikus épületében szintén átélheti a sodrófolyó izgalmait,  vagy úszhat a hangulatos világítással felszerelt barlangban a nem mindennapi élmények átéléséért. Belső relax medencéjében teljes nyugalomban töltődhet fel, míg buzgárok, apró gejzírek, sokféle méretű és erősségű vízsugár kényezteti.


Wellness élmény


Az ország egyik legnagyobb alapterülető exkluzív szauna parkjában gőzfürdő és nyolc különböző szauna lelhető fel. Szauna szeánszok teszik különlegessé a méregtelenítési folyamatot, eltérő felöntési- és legyezési technikákkal.


Bástya Hotel – ahol garantált a felüdülés


A Bástya Hotel Makó szívében hívja és várja a pihenni vágyókat. A hotel a Hagymatikummal szemben található. A vendégek 15 db
összkomfortos, klimatizált szoba közül választhatnak – svédasztalos
reggelivel – melyek kialakítása során igen nagy hangsúlyt fektettek az
elhelyezésre, hogy a vendégek zavartalanul, csendben pihenhessenek.
A Hotel szeretettel várja a nagyobb létszámú buszos csoportokat is,
akiknek kedvezményt is tudnak ajánlani!


Bástya Hotel
6900 Makó, Szegedi utca 2.
Tel: 36-62/214-224


Silver Pub – élmény itt (l)enni!


Fantasztikus pizzák, remek italok, és fergeteges akciók


Egy új hely Makón, ahol élmény együtt lenni, együtt pizzázni, együtt játszani! Ahová visszavágyhatsz a barátaiddal, a családoddal, hogy felhőtlenül kikapcsolódjatok, örüljetek és nevessetek sokat! Egy ilyen helynek álmodtuk meg a Silver Pubot. Egy fiatalos, mégis elegáns, laza hangulatos közösségi tér vár, fantasztikus pizzákkal, remek italválasztékkal. Kívánjuk, hogy nálunk találkozz, nálunk ünnepelj, nálunk köss barátságot, nálunk légy szerelmes, nálunk érezd jól magad!
Várunk sok szeretettel és mindig remek akciókkal!


Silver Pub
Makó, József A. u.2.
Tel: +36 30 120 7868

Rengeteg finomság a Kugler Bisztró Cukrászda kínálatában


Igazi gasztronómiai élményben lehet része annak, aki felkeresi a belváros szívében működő, töretlen népszerűségnek örvendő Kugler Bisztró Cukrászdát, amely a nyitása óta első osztályú fogadtatással, valamint kiváló minőségű édes és sós finomságokkal áll vásárlói rendelkezésére. A cukrászdában kapható minőségi sütemények és fagylaltok lenyűgöző ízvilágát elsősorban az egyedi receptúra, a kitűnő alapanyagok használata és a gondos kivitelezés határozza
meg.


Kugler Bisztró Cukrászda
Makó, Makovecz tér 2.
36 20/589-13-64


Maros Kalandpark


Mássz fel a fára a fatörzsére rögzített kapaszkodók segítségével, és élvezd a kilátást a 22 méteres magasságból. Ha szeretnéd elsajátítani a sziklamászás rejtelmeit, vagy csak szeretsz mászni, próbáld ki a minden oldalán különböző nehézségi fokú mászó falat!


Inga


Tériszonyod van? Itt az ideje, hogy felülemelkedj rajta. Küzd le a félelmed a 15 méteres magasságban és add át magad a szabadesés élményének!


Canopy


Kíváncsi vagy, milyen érzés átsiklani a Maros folyó felett? Fantasztikus élmény a levegőben, nem mindennapi látvány a víz felett.


Gyerekpálya


A kicsik kedvence a játékos feladatokkal teli gyermekpálya, amely remek készségfejlesztő és egyben garantált szórakozás is a gyermekeknek.


Lombkorona sétány

Makó városában, a Maros jobb partján található a Lombkorona sétány, amely egy új világba kalauzolja el a látogatókat. Különleges, emelvényes felépítése és hangulata eltér az országban található tanösvényekétől.
A séta során minden lépésnél más-más arcát mutatja az ösvényt övező tér. Az utat folytatva egy függőhíddal, valamint egy pihenési lehetőséget nyújtó árnyékos Hagymaterasszal is találkozhatnak a kirándulók. A terasz után nem sokkal egy panoráma kilátótorony kapott helyet. A sétányt egy 10 méter magas és 191 méter hosszú emelvényre építették fel, ami mellett egy 18 méter magas
torony áll. A Lombkorona sétány belépőjegye szezonban, hétvégén és
ünnepnapokon egyszeri lecsúszást tartalmaz.