Kezdőlap Kiemelt Marad az állandó rendőri jelenlét az Örs vezér ter

Marad az állandó rendőri jelenlét az Örs vezér ter

Kiemelt rendőri jelenléttel, három rendőrpáros folyamatos járőrözésével kívánják a továbbiakban is fenntartani a rendet Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján. Azt is vizsgálják, hogy korlátozzák-e a téren található kocsmák nyitvatartását. Hogy teljes legyen az emberek rend-és biztonságérzete a köztisztaságra is kiemelt hangsúlyt fektetnek.

 Erről számolt be közös sajtótájékoztatón Horváth Csaba, Zugló polgármestere, Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője és dr. Szabóné Müller Tímea, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója.

A tájékoztatót követően csatlakozott hozzájuk dr. Czirják Róbert, Zugló Rendőrkapitánya is, akivel közös helyszíni bejárást tartottak.

 Mint ismert, a közelmúltban nyilvánosságot kapott, hogy a téren egy néhány fős banda tartotta rettegésben a járókelőket. Zugló Önkormányzata, a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyors és hatékony együttműködésének, valamint a demonstratív rendőri jelenlétnek köszönhetően azóta jelentősen javult a helyzet. Zugló polgármestere azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy az elért eredmények hosszútávú fenntartásához további intézkedésekre van szükség, ezért is folytatnak folyamatos egyeztetéseket saját önkormányzati rendészetükkel és a rendőrséggel is. “Egyrészt maradnia kell továbbra is az állandó, kiemelt rendőri jelenlétnek, ami azt jelenti, hogy három rendőrpáros van folyamatosan a téren. Ezen kívül megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy korlátozzuk a téren található kocsmák nyitvatartását, hogy késő este már ne lehessenek nyitva” – mondta el Horváth Csaba.

 Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy igyekeznek együttműködni a rendőrséggel és számos eszközzel hozzájárulni a munkájukhoz. “Nagyon sikeres a „Szomszédom a rendőr” programunk, amelynek keretén belül két személygépkocsit, 10 rendőrségi jelleggel ellátott kerékpárt, több, a térfigyelőkamera-képeket is megjelenítő mobiltelefont, nagyértékű taktikai eszközcsomagot adtunk át. Továbbá szolgálati lakásokat biztosítunk a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon szolgáló rendőröknek.”

 A rendőrség munkáját és a közbiztonság fenntartását segíti Zuglóban az a 246 térfigyelő kamera is, amelyek számát folyamatosan bővítik.

 A közbiztonság mellett a köztisztaság is fókuszban lesz az elkövetkező hetekben a kerületben. “Az emberek biztonságérzetét a közbiztonság mellett a köztisztaság fokozza. Erre különösen a Covid-járvány hívta fel a figyelmet, amelynek során a korábbiakhoz képest is kiemelt szerepe lett a higiénének” – hangsúlyozta Horváth Csaba, aki azt is elmondta, hogy megállapodtak az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatójával, hogy összehangolt őszi nagytakarítást tartanak a kerület forgalmasabb csomópontjain, terein. Ebben a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. 13 fővel, 3 takarítógéppel és további munkaeszközökkel vesz részt.

 Az összehangolt őszi nagytakarítást a mai nappal kezdtük meg itt az Örs vezér terén” – számolt be róla dr. Szabóné Müller Tímea. Az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója hozzátette: Gépeinkkel már az éjszaka során megkezdtük az aluljáró koncentrált takarítását, majd a nap folyamán a felszíni részek, járdák, utak takarítása zajlik. Összesen 9 célgéppel, köztük a legújabb aluljárótakarító-célgépünkkel és 26 fővel vagyunk jelen a mai napon.”

 Az összehangolt nagytakarítást a tervek szerint a következő hónapokban minden héten más helyszínen, egy-egy teljes napon át végzik Zuglóban, legközelebb a Bosnyák téren.