Kezdőlap Események TOP-1.4.1-19-BK1 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése PROJEKTZÁRÁS

TOP-1.4.1-19-BK1 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése PROJEKTZÁRÁS

  1. szeptember 28.
    Izsák Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19-BK1 – Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra. A 361,49 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból egy teljesen új bölcsőde megépítése valósulhatott meg.
    A beruházás legfőbb célja egy új, három csoportos bölcsőde építése volt, a vonatkozó hatályos rendeletben előírt minőségű helyiségek kialakításával, új építésével.
    A projekt keretében egy teljesen új, energetikai szempontból is korszerű épület került kialakításra. A behelyezett műanyag nyílászárók, és az energiatakarékos világítási rendszer
    biztosítják az épület energiahatékonyságot. A fürdőszoba padozata, illetve fala hidegburkolatot kapott. A berendezési és felszerelési tárgyak, mint például a szappanadagolók, tükrök, mosdók elhelyezésénél figyelembe vették a gyermekek életkori
    fejlettségét, méretét. A csoportszobákban elhelyezett kisasztalok, játszószőnyeg, a hátsó teraszon új kültéri játékok biztosítják, azt, hogy a gyermekek minél otthonosabb környezetben cseperedhessenek. Az épület előtt akadálymentes parkolót hoztak létre.
    A projekt eredményeként települési szinten nagyobb befogadó kapacitás jön létre, hiszen a 8 férőhelyes minibölcsőde mellé további 36 férőhely került kialakításra, így összesen 44 bölcsődés korú gyermek napközbeni ellátása lesz biztosítva a jövőben. Továbbá a fejlesztés a település népesség és munkaerő megtartó képessége nő. A beruházás hozzájárul a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez is.

  2. További információ: http://www.izsak.hu/