Kezdőlap Kiemelt Török embercsempész és 11 határsértő Dusnoknál

Török embercsempész és 11 határsértő Dusnoknál

A rendőrök a határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészt pedig őrizetbe veszik.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2021. szeptember 26-án 21 óra 20 perckor az M9-es autópályán – Dusnok térségében – intézkedés alá vontak egy magyar honosságú, bérelt járművet, amelyet egy török állampolgár vezetett. Rajta kívül a gépkocsiban további 11 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Az 53 éves férfit a rendőrök előállítják és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​