Kezdőlap Egészség-szépség Zöldebb AVON egy fenntarthatóbb jövőért

Zöldebb AVON egy fenntarthatóbb jövőért

Zéró szén-dioxid kibocsátás, újrahasznosíthatócsomagolóanyagok, saját hulladéktermelés felszámolása, újrahasznosítási ráta növelése és a vízfelhasználás csökkentése– többek közt ezek az AVON és a Natura &Co legfontosabb, globális, az elkövetkezendő tíz évre vonatkozókörnyezetvédelmi vállalásai. A 2020-as Responsible Business Report részletesen bemutatja a vállalat eddig megtett lépéseit és jövőbeli célkitűzéseit a fenntarthatóság terén.

Az AVON hisz abban, hogy ha egy jobb világot teremt a nők számára, az minden ember számára jobb világot eredményez. Felelős vállalatként jelentős figyelmet fordít a nőket érintő témákra, mint a mellrák, illetve a nemi megkülönböztetésen alapuló erőszak elleni küzdelem, de mindig is kiemelten kezelte a társadalom egészét érintő ügyeket is. A fenntartható vállalati működés az AVON számára ma már nem választási lehetőség, hanem a működését meghatározó stratégiai alapelv.Ennek gyakorlati bizonyítéka, hogy a vállalat a 2020-rakitűzött vállalásait teljesítette, sőt három területen – a szén-dioxid kibocsátás, a hulladéktermelés csökkentése és újrahasznosítás területén – felállított célkitűzéseit már 2019-ben elérte. Többek között 20%-kal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását, 30%-kal a keletkező hulladék mennyiséget és 40%-kal kevesebb vizet használ fel a 2005-ös bázisévhez viszonyítva.

A vállalat 2019-ben összeolvadt a Natura &Co-val, ennekeredményeképpen létrejött világszinten a negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoport, amely így már egyesített erővel lép fel a fenntarthatósági kérdésekben is. Ennek fényében az AVON, a Natura &Co terveivel összhangban új célokat tűzött ki maga elé a fenntarthatóság terén is.„Felelős vállalatként kiemelten kezeljük a környezetünk megóvásáért tett törekvéseinket. Ennek megfelelően határoztuk megglobálisana legfontosabb területeket,aholmár 2020-ra jelentős eredményeket értünk el, de 2030-ig szeretnénk újabb lépéseket tenni, és még inkább a környezetéért felelős, fenntartható vállalatként működni” – nyilatkozta Olasz Henrietta, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az AVON a 2020-as Responsible Business Reportjában határozta meg mindazokat a célokat, amelyeken az elkövetkezendő években nagy erőkkel kíván dolgozni.  Ennek értelmében két fő területre fókuszál: a szén-dioxidkibocsátás minimalizálására és a csomagolás fenntarthatóvá tételére. Aszén-dioxidkibocsátást, mely az üvegházhatás legnagyobb okozója, 2030-ra net zero kibocsátási szintre kívánja csökkenteni.Hulladékcsökkentés terén a vállalat idő előtt elérte a 2020-ra kitűzött célját: a keletkezett hulladék mennyisége összességében a 2019-es adatokhoz viszonyítva 21%-kal, a 2005-ös kiindulási mennyiséghez képest pedig 46%-kal csökkent. Cél, hogy 2025-re teljes mértékben megszüntesse a saját gyártási folyamataisorán keletkezetthulladékképződést – ez a disztribúciós központok 83%-nál már jelenleg is teljesül. Ezzel párhuzamosan 2025-re 95%-ra növelné a termelésen belüli újrahasznosítási rátát, amely a sikeresen újrahasznosított hulladék arányát méri. Ezen területen a korábbi, 2020-as vállalását is már határidő előtt teljesítette. A vállalat ugyanakkor a vízfelhasználás területén is jelentős eredményeket ért el az utóbbi években,melyettovábbi 5%-kal szeretné csökkenteni 2025-re. Az AVON nehezen lenne elképzelhető a kultikus katalógus nélkül, így érthető mód a vállalat számára a papírfelhasználás racionalizálása is évek óta kiemelten fontos terület. Ennek eredménye, hogy 2020-ra a nyomtatott katalógusok és egyéb kiadványokvilágszert 100%-ban újrahasznosított papírból készülnek, illetve 2018-ban bevezették az interaktív- és online katalógusokat is.

A termékek csomagolása tekintetében még nagy út áll a vállalat előtt, hiszen rendkívül széles termékportfólióval rendelkezik. A vállalat azt tűzte ki feladatként, hogy2025-ig a csomagolások 65%-a, míg 2030-ra a felhasznált csomagolóanyagok teljes egészében – beleértve a kartoncsomagolást is –  újrahasznosított, újrahasznosítható vagy komposztálható anyagból készüljenek. Mindemellett 2030-ig további 20%-kal redukálná a vállalat a csomagolóanyag felhasználását,amelyet az egyes termékek űrtartalmának változtatásával érneel. „A Care és a Senses márkák kapcsán világszerte áttérünk a 750ml-es kiszerelésről a 720ml-esre, így az új tubusok előállításához éves szinten 18%-kal kevesebb műanyagot használunk fel” – tette hozzá Olasz Henrietta. „Egy másik példa erre, hogy a megújult Anew szérumok üvegcséi 74%-kalkönnyebbek lettek, amely következtébenéves szinten 26 tonnával tudjuk csökkenteni a csomagolóanyag szükségletünket.”

A környezetvédelmi felelősségvállalás azonban mindezeken is túlmutat. „A Föld szeretete egyet jelent a biológiai sokszínűség megóvásával és az erdőírtás megelőzésével. A Natura &Co család részeként az AVON beszerzési struktúrája mára az egész vállalatcsoportra kiterjedő erőfeszítéssé nőtte ki magát, és még tovább fokozza a megbízható forrásokból származó, felelősségteljes beszerzési munkát” – nyilatkozta az ügyvezető.A Natura &Co „Commitment to Life” elnevezésű kötelezettségvállalása 2025-re az AVON számára is biztosítja a kritikus ellátási láncok teljes nyomon követhetőségét és tanúsítását, beleértvé a megvásárolt pálmaolajat, csillámot, papírt, alkoholt, szóját és gyapotot.

Ezen vállalást erősíti azállatok jólétének tiszteletben tartása is, amely az AVON termékbiztonsági filozófiájának egyik alappillére. A vállalat több mint három évtizede aktívan dolgozik a biztonságos, állati kísérleteket nem igénylő tesztelési folyamatok fejlesztésén. A kitartó munka eredményeképpen nem csupán a FRAME nyuszis logója került fel az AVON termékekre, hanem 2019 végén a vállalatot a Peta, azaz  a People for the Ethical Treatment of Animals elnevezésű állatvédő szervezetátsorolta “Az állatkísérletek megszüntetésén és kiváltásán dolgozó vállalatok” listájára.

„ Az AVON több mint egy üzleti vállalkozás, hiszen egy óriási közösség, amely immár 135 éve dolgozik azon, hogy egy jobb világot teremtsen. Nemcsak a nőkkel, nemcsak a nőkért, hanem a jövőért is”- tette hozzá Olasz Henrietta.

További információk az AVON fenntarthatósági vállalásiról:                                                         

https://www.avonworldwide.com/responsible-business

További információk:

Jónás Petra

WELL PR Ügynökség

1126 Budapest, Orbánhegyi út 50.  
M: +36 (70) 424-0159│ T: +36 (1) 350-7390 / 207

E: [email protected]