Kezdőlap Interjú 30 év az Oriflame világában

30 év az Oriflame világában

Nem mindennapi sikertörténet Csányiné Rajtik Erzsébet életpályája. Az elmúlt harminc évben gyökeresen megváltozott az élete: az egészségügyből indult, de az Oriflame világában találta meg igazán önmagát. Az elkötelezettsége, a svéd márka iránti bizalma és szeretete vezetett odáig, hogy ma már az ország tíz legjobb top direcora között jegyzik. Az egészségügytől azonban nem szakadt el teljesen, hiszen a meglévő tudása segítette hozzá, hogy minden ügyfelének a tökéletes megoldást kínálja.

Szeged mellett, Sándorfalván, átlagos családanyaként élte életét Csányiné Rajtik Erzsébet, amikor a kilencvenes évek elején rádöbbent, van egy termékcsalád, ami sokaknak segít bőrproblémáikban, ráadásul értékesítésük még jövedelmező is lehet. A sikertörténet mérföldköveit Erzsébet örömmel elevenítette fel.

– 1992-ben GYES-en voltam otthon második gyermekemmel. Korábban egészségügyi szakdolgozóként Szegeden, a kórház rendelőintézetének laborjában dolgoztam. A férjem kollegája hívta fel a figyelmemet az Oriflame termékeire, melyet kíváncsiságból próbáltam ki. Bár ő – mint matematikus – az MLM rendszer felépítését tanulmányozta, de felfigyelt a svéd termékekre nagyszerűségére. A tőle kapott Oriflame katalógust érdeklődve lapozgattam, és engem is azonnal magával ragadott. Volt egészségügyi előképzettségem, ráadásul már egy ideje foglalkoztam gyógynövényekkel, így a természetes hatóanyagú svéd termékek felkeltették a figyelmemet. Tetszett, hogy otthonomból rendelhetek, kedvezőbb áron vásárolhatok, ráadásul én is, és a babám is bőrproblémákkal küzdöttünk. Gondoltam próbára teszem az Oriflame márkát. S bejött! Mind nekem, mind a pici gyermekemnek. Ekkor már tudtam, ezzel érdemes foglalkoznom! – jegyezte meg Böbe

A fiatal háziasszony akkor már évek óta belemélyedt a természetes gyógymódokba, a holisztikus terápiákba, így volt tapasztalata a gyógynövényes termékek terén. Számos alkalommal tartott e témákban előadásokat. Az Oriflame termékek hatóanyagait olvasgatva, azonnal látta, hogy ezek valóban jók. A svéd háttér már önmagáért beszélt, hiszen a svédek képviselik a legmagasabb, legszigorúbb minőségi elvárásokat, és a természet iránt is tisztelettel vannak. Az Oriflame családi vállalkozásként indult, bár világméretűvé nőtte ki magát, de a családi értékeket megőrizték. Minden termékükre 100 százalékos garanciát nyújtanak.

– Saját magam is megtapasztaltam, mennyire hatékonyak az Oriflame termékek. A bőröm extra érzékeny, egy idő után minden termék problémát okozott. Az Oriflame azonban nem. Pici babám is küszködött bőrproblémákkal, és nála is használt az Oriflame. Engem mindez 100 százalékban meggyőzött! Bátran, jó szívvel ajánlottam másoknak is a kiváló termékeket – tette hozzá.

Böbe számára rövid időn belül bebizonyosodott, másoknak is hasznosak a termékek, így már főállásban gondolkodhatott az Oriflame-ben.

– A férjemmel, Péterrel közösen vágtunk bele a vállalkozásba. Ő vitte a marketinget, a gazdasági részt, én pedig az értékesítést. Először csak azt láttuk, hogy otthonról végezhető munka keretében havonta annyit kerestem mint a GYES, majd annyit, mint a főállású fizetésem. Ekkor döntöttünk úgy, nem megyek vissza az egészségügybe. Ráadásul, így a második gyermekünkkel sokkal több időt is tölthettem, ami óriási örömet jelentett. Ugyanis a nagylányunk mellett sokat túlóráztam, keveset lehettem vele – árulta el.

Böbe ügyfélköre folyamatosan nőtt. Sándorfalva, Szeged, majd Kecskemét és Békéscsaba következett, mindenhol komoly ügyfélkört épített ki. Mindezekkel párhuzamosan folyamatosan képezte is magát. Az Oriflame szakmai képzésein túl elvégzett egy kozmetikai iskolát és egy felsőfokú marketing menedzser képzést. Kecskeméten eleinte a Luther udvarban, később a Nyíl utcai bemutató teremben találkozhattak vele az Oriflame iránt érdeklődők.

– A képzéseket mindig fontosnak tartottam, hiszen csak így tudtam valódi segítséget nyújtani. Ráadásul én nemcsak a vásárló bőrét vettem figyelembe, hanem a meglévő egészségügyi és gyógynövény-ismereti tudásom birtokában a teljes fizikai testet, lelki világát is – jegyezte meg a szakember. 

Az Oriflame termékcsalád is folyamatosan megújul, bővül.

– A cég nemcsak újabb és újabb termékeket kínál, de a professzionális eszközöket is nyújt hozzájuk. Például a bőranalizáló készülék, vagy a testösszetételt mérő mérleg egyedülálló a kozmetikai piacon. Boldog vagyok, hogy 30 éve rátaláltam erre a rendszerre, erre a termékcsaládra. A szerelem nemcsak fellángolt, de meg is maradt, immár három évtizede! – mondta végül Böbe, akit idén nyáron férjével együtt Sándorfalván az Év Vállalkozói díjjal is kitüntettek elhivatott munkájuk elismeréseként.