Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Az év utolsó búcsúja Mátraverebély-Szentkúton!

Az év utolsó búcsúja Mátraverebély-Szentkúton!

Trófeamustrát rendeznek a nemzeti kegyhelyen

Október 30-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton, amelynek különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, amellyel a rendezvény egyediségét, és hangulatát emelik. A szervezők idén is abban bíznak, hogy Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat.

A trófeabemutató a szakmai közönségnek reggel 10.00 órakor kezdődik, 10.30-tól gyónási lehetőség, 11.00 órától pedig a Szent Hubertus mise lesz, amelyet Fejes Antal testvér celebrál. A liturgia azt sugározza, hogy tiszteljük a Teremtőt és jó gazdaként viseljük gondját a teremtett világnak, amit Ő ránk bízott.  Szent Hubertusra, a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentjére nagy tisztelettel tekintünk a mai napig.

A rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt. Főképp, mert idén először egy különleges, virtuális vadászatot is rendeznek a helyszínen felállított sátorban, illetve a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is bemutatják.