Kezdőlap Kiemelt Befejeződtek a szociális alapellátási központ épÜLetének felújítási munkálatai Fülöpszálláson

Befejeződtek a szociális alapellátási központ épÜLetének felújítási munkálatai Fülöpszálláson

2021. október 22.

FÜLÖPSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

SAjtóközlemény

Befejeződtek a szociális alapellátási központ épÜLetének felújítási munkálatai Fülöpszálláson

A projekt elsődleges célkitűzése volt, hogy a korábban funkció nélküli, Fülöpszállás, Kossuth L.u. 5. sz. alatti, önkormányzati tulajdonú épület felújításával és korszerűsítésével egy olyan létesítményt alakítson ki az önkormányzat, amelybe a fejlesztéssel érintett szociális alapszolgáltatások integrálásával az ellátottak szükségleteinek biztosítása komfortos, esztétikus, minden igényt kielégítő környezetben történhet.

A felújítandó és átalakítandó épületben az eredeti célkitűzéseknek megfelelően valamennyi komplex szociális és gyermekjóléti szolgáltatás helyet kapott, ugyanakkor a kivitelezés átdolgozott építészeti tervek szerint valósult meg.

További információ: https://www.palyazat.gov.hu/, Fülöpszállás Községi Önkormányzat 06-78/435-322 telefonon és a www.fulopszallas.huoldalon.

A beruházás eredményeképpen, a mintegy 270m2 alapterületű épületben, az elhelyezési körülmények jelentős javításával a szociális alapszolgáltatások, valamint a családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat komplex fejlesztését valósította meg az önkormányzat a településen.

Afelújítás során a betöltendő funkcióknak való megfelelés mellett energetikai, energiahatékonysági korszerűsítés is történt.A hőszigetelésen és nyílászáró cseréken túl elektromos fűtési berendezéseket, valamint inverteres klímarendszert építettek ki, melyek gazdaságos üzemeltetésében és energiaellátásában nagy szerepet kap a tetőn elhelyezett, 5 kW teljesítményű napelemes rendszer.

A felújítást követően a gyermekjóléti ellátásban részesülők kulturált, egyúttal bizalmasabb körülmények között tudják eltölteni idejüket, megbeszélni problémáikat.A család és gyermekjóléti szolgálat a beruházás fejlesztésének eredményeként speciális feladatainak is eleget tud tenni.A jövőben a kapcsolattartási formák bármelyikéhez (felügyelt kapcsolattartás, kapcsolattartás helyszíne, gyermek átadás-átvétele) biztosítani tudják a megfelelő intézményi kereteket, munkaidőben és szükség esetén munkaidőn kívüli – külön egyeztetett – időpontokban is tudnak fogadni ügyfeleket és szakembereket.

A projektnek köszönhetően a felújított épületben új igénybevételi módként a szociális étkeztetésben részesülők igényes, tágas étkezőben tudják akár helyben elfogyasztani az ebédet, emellett az új épület ad helyet a házi segítségnyújtás gondozóinak is.

A fejlesztés során akadálymentesítés is történt, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idős, nehezen mozgó, vagy mozgásukban korlátozott emberek, valamint a babakocsival érkező családok számára is akadálytalanul biztosított legyen a szolgáltatások elérése.

A beruházás eredményeképpen egy modern, a községközpont látképét is kedvezően javító, mintegy 270 négyzetméteres szolgáltató épület jött létre, amelyet a funkcióinak megfelelő, igényes bútorozással láttak el.

A projekt a Széchenyi 2020 programban a TOP-4.2.1-15Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívás keretében európai uniós támogatás segítségével valósult meg. Az önkormányzat részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás módosított összege 50,320 millió forint, a támogatás mértéke: 100%

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00004

További információ: https://www.palyazat.gov.hu/, Fülöpszállás Községi Önkormányzat 06-78/435-322 telefonon és a www.fulopszallas.huoldalon.