Kezdőlap Zenei élet Rudimental: Ground Control

Rudimental: Ground Control

Számos együttműködővel és elektronikus sokoldalúsággal felturbózva érkezett meg a többszörös platinalemezes elektro-pop csapat, a Rudimental negyedik albuma.

A 2010-ben alakult brit banda, a Rudimental, amely itthon a „Waiting All Night” a „Feel The Love” vagy a „Not Giving In” című produkcióival robbant be a magyar köztudatba. Jó néhány  világhírű énekes karrierje is az együttes közreműködésével kezdődött, ide tartozik például Ella Eyre, John Newman, Anne-Marie is.

A 16 dalból álló, az Asylum/Warner gondozásában megjelenő friss korong nagyszámú együttműködővel készült, a legkülönfélébb sztár dj-t, rappert és dalszerző-énekest felvonultatva (mint például: MJ Cole, Hardy Caprio, Kareen Lomax, Backgroad Gee, D Double E, Kojey Radical, The Game, HAMZAA), emellett olyan híres producerrel is alkotott a zenekar, mint Skream, akit júliusban már megismerhetett a közönség.

A Ground Control című lemez két oldala jól mutatja az elektronikus kvartett zenei sokszínűségét. Míg az „A” oldal az album érzelmesebb dalait gyűjti össze, „B” megfelelője a klubzenei dallamokat idézi, kezdve az ünnepélyes drum & bass-től az egyszerű brit garázshangzáson át egészen a fesztiválokhoz méltó számokig.