Kezdőlap Kecskemét Szelektívhulladék-gyűjtő edényeket kapnak Kecskemét polgárai

Szelektívhulladék-gyűjtő edényeket kapnak Kecskemét polgárai

2021. 10. 07., Kecskemét – Megkezdte a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadását a lakosság számára a DTkH Nonprofit Kft.Kecskeméten, ahol 2021. december végéig minden, aktív szolgáltatással rendelkező háztartás térítésmentesen megkapja azokat– jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás101 településén összesen 200 000 darab szelektívhulladék-gyűjtő edényt vehetnek át térítésmentesen a polgárok a DTkH Nonprofit Kft.-től, amelynek fő tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.Kecskeméten már meg is kezdődött a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadása.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte:„Az eddigi tapasztalatok alapján zökkenőmentesen zajlik az átadás.Először a belváros déli, majd az északkeleti részén élők vehették át az új, sárga fedelű szelektívhulladék-gyűjtő edényeket. Az első alkalommal, szeptember utolsó hétvégéjén a kiértesítettek több mint 60 százaléka, az azt követő hétvégén 58 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. Az új szelektívhulladék-gyűjtő edényeket térítésmentesen vehetik át a polgárok, és a jövőben sem kell majd külön díjat fizetni az azokban gyűjtött hulladék elszállításáért.”

Kecskemét polgárai a továbbiakban is előzetes, levélbeli értesítést követően, városrészenként és hétvégente vehetik át a papír-, műanyag- és fémhulladékok szelektív gyűjtésére alkalmas, egységesen 120 literes edényeket, amelyek az eddig használt sárga zsákokat váltják ki.

A DTkH Nonprofit Kft. rövidesen a Társulás többi településén is megkezdi – az önkormányzatok együttműködésével – a szelektívhulladék-gyűjtő edényekátadását. Mindennek megvalósítását Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója2022 tavaszáig tervezi lebonyolítani.

„A több mint egymillió lakost ellátó DTkH Nonprofit Kft. elkötelezett a fenntartható fejlődés megteremtése és támogatása iránt. Ezen szelektívhulladék-gyűjtő edények biztosításával reményeink szerint a Duna–Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás területén élők közül is még többen magukénak vallják majd a környezettudatos szemléletet, gyűjtik majd szelektíven a hulladékokat, és járulnak hozzá Földünk jövőjéhez” – hangsúlyozta Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A DTkH Nonprofit Kft. legfőbb küldetése a hulladékmentes jövő – a körforgásos gazdaság, továbbá a karbonsemlegesség mellett a zerowaste megteremtésének és fenntartásának az elősegítése. Eme célkitűzésjegyébenacég – a felelősségteljes hulladékgazdálkodás képviselőjeként – folyamatosan például a hulladékok minél nagyobb mértékű hasznosításán, valamint az ezt követően fennmaradó hulladékok környezetvédelmi követelményeket kielégítő ártalmatlanításán és végső elhelyezésén munkálkodik.A társaság a kommunális hulladékok folyamatos elszállításán túl különösen nagy hangsúlyt fektet a többi között a szelektív hulladékok begyűjtésére, valamint újbóli felhasználásuk előkészítésére.