Kezdőlap Interjú A Magyar Bankholding közgyűlése jóváhagyta Dr. Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését

A Magyar Bankholding közgyűlése jóváhagyta Dr. Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését

Budapest, 2021. december 22. – 2022. január 1-jétől dr. Barna Zsolt a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatójaként irányítja a bankcsoportot. A fúziós folyamatot tavaly szeptember óta vezető szakember feladata a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport üzleti tevékenységének irányítása mellett a három pénzintézet egyesülésének és átalakításának sikeres megvalósítása.

December 15-én a Magyar Bankholding Zrt. közgyűlése megszavazta dr. Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését. A döntés értelmében a bankcsoport igazgatósági elnöke, aki 2021. december 1-jén átvette a vezérigazgatói feladatokat, 2022. január 1-től elnök-vezérigazgatói pozícióban fogja irányítani a Bankholdingot.

Dr. Barna Zsolt széleskörű banki ismereteire és vezetői tapasztalataira építve irányítja és hangolja össze a három tagbank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport üzleti területeinek tevékenységét. Mindezek mellett a három pénzintézet egyesítését célzó fúziós lépések megvalósításért és a bankcsoport működésének harmonizációjáért is felel.

A fúziós menetrendben felvázolt tervek megvalósításával sikeresen teljesíthető a három bank egyesítése és transzformációja, amely régiós szinten is egyedülálló szakmai feladatnak számít. A fúzió eredményeképp egy a lakossági és vállalati ügyféligényeket egyaránt maradéktalanul kiszolgáló, integrált, univerzális nagybank jön majd létre. Az épülő szuperbank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrárügyfeleinek nyújtandó új, modern, kedvező árazású termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is.

A szakember pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte. 1998-tól a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) osztályvezetője, majd 2004-től főosztályvezetője, később a felügyeleti terület ügyvezető igazgatója volt.

2010-ben csatlakozott az OTP Csoporthoz, az itt töltött pályafutása alatt vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, valamint 2018 szeptemberétől 2020 júliusáig az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese volt. Ebben az időszakban egyedülálló nemzetközi tapasztalatokat is szerzett: ő irányította a pénzintézet első jelentős nemzetközi leánybanki integrációját Horvátországban, illetve a montenegrói CKB Bank reorganizációját is.

2020. szeptember óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2021. januártól az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói posztját is betölti, mindemellett vezető testületi tagként részt vesz az MKB Csoporthoz tartozó egyes leányvállalatok irányításában.