Kezdőlap Adomány Egészségügyi és oktatási intézményeknek biztosít támogatást az OTP Bank

Egészségügyi és oktatási intézményeknek biztosít támogatást az OTP Bank

Közel 50 kórházat, oktatási intézményt és alapítványt részesít 200 millió forintos támogatásban az OTP Bank. A cél az eszközfejlesztés, melynek segítségével a hitelintézet a járvány által okozott kihívásokra kíván választ adni.

Budapest, 2021. december. 17. – Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesül az OTP Bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke mintegy 200 millió forint, a támogatandó intézményekre a bank régióközpontjai tettek javaslatot, ezzel is elősegítve, hogy az adományok minél jobban illeszkedjenek helyi igényekhez és szükségletekhez.

A kiválasztott egészségügyi intézmények átlagosan 5,4 millió forint, az oktatási intézmények pedig 1,6 millió forint támogatáshoz jutnak. A felajánlásból vásárolható eszközigények összegyűjtése jelenleg is zajlik, az adományok várhatóan 2022 első hónapjaiban érkeznek majd meg az intézményekhez.

A támogatások eljuttatásában az OTP Bank partnere a Humanitás Szociális Alapítvány. Az egyészségügyi intézmények esetében az a célunk, hogy a járvány miatt különösen leterhelt intézmények olyan eszközökhöz jussanak, amelyekkel tovább javíthatóak a betegek gyógyulási esélyei, s melyek a kórházi dolgozók munkáját is megkönnyítik. Az oktatási intézmények számára biztosított eszközök esetében kiemelt cél, hogy támogassák a digitális oktatás bevezetését. A készülékek segítenek a diákok számára a tudás elmélyítésében, az érdeklődés felkeltésében és fenntartásában” – közölte dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány munkatársa.

A támogatás keretén belül a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sürgősségi Tanszék tíz transzportszékhez, három betegszállító kocsihoz, valamint egy műtétekhez, intenzív ellátáshoz használható mellkas-kompressziós eszközhöz jut hozzá, a PTE Klinika Gyermekgyógyászati Tanszék pedig laporoszkópos és nyitott műtétekhez használható nagyfrekvenciás elektromos vágóeszközöket kap, a gépekhez tartozó generátorral együtt. Az eddigi visszajelzések alapján több intézmény igényel a járványügyi ellátáshoz szükséges felszereléseket, orvosi eszközöket, valamint olyan lélegeztető gépeket, melyeket a gyermekek ellátását segítik.

Az oktatási intézményeken és kórházakon kívül, az OTP Bank a Koraszülött Alapítványnak 4 millió forint adományt biztosít, támogatva a szervezet koraszülöttmentéssel, valamint a koraszülöttek és gyermekek ellátásával kapcsolatos tevékenységét.

Az OTP Bank fontos szerepet tölt be az ország gazdasági teljesítményének növelésében, de ezen kívül, kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, lehetőségeihez mérten részt vesz a járvány okozta károk enyhítésében, a kihívások kezelésében. A hitelintézet az új OTP internet- és mobilbankon keresztül a közelmúltban tette elérhetővé az adományozási funkciót is. Az ügyfeleknek lehetőségük van néhány száz forinttal támogatni civil szervezetek és helyi közösségek munkáját. Az új funkció minden bizonnyal hozzájárul a hazai adományozási kultúra fejlődéséhez. Az OTP Bank a szervezetek támogatása érdekében a befolyt összeget ki is egészítheti, a támogatható szervezetek köre folyamatosan bővül, így egyre több alapítvány, egyesület részesülhet majd az adományokból.