Kezdőlap Gazdaság Eredményes esztendőt zárt a Kádár Környezetvédelmi Kft.

Eredményes esztendőt zárt a Kádár Környezetvédelmi Kft.

Továbbra is magas színvonalon, a megújuló energiaforrásokat előtérbe helyezve végzi feladatát a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kereskedelmével, és begyűjtésével foglalkozó Kádár Környezetvédelmi Kft. Az évek óta eredményesen és stabilan működő cég példamutató módon megbecsüli dolgozóit, és folyamatos fejlesztésekkel – idén napelem rendszerrel ellátott csarnokot építettek a telephelyre – őrzi a térségben betöltött jelentős szerepét. A Társaság ügyvezetője, a környezettudatosságra nevelésben élen járó Kádár László értékelte az idei évet.

Eredményes esztendő

Továbbra is stabil a Kádár Környezetvédelmi Kft. működése, így eddig majdnem mindegyik évben teljesítette cégünk a kitűzött célokat. Az idei esztendő egyik legfontosabb eredményének tartom, hogy sikerült megtartani a stratégiai partnereinket, sőt további 2 új partnerrel növekedett a létszámuk. Egyébként az összes partnerünkkel kiváló kapcsolatot ápolunk, bizalmon alapuló, több évre szóló hosszú távú szerződésekkel rendelkezünk velük. Az egész világot érintő vírushelyzetet cégünknél leginkább az „elszálló” alapanyagok árak, majd az ezt követő hulladék árak „elszabadulásán” tapasztaltuk. Hirtelen mindennek magasabb lett az ára, ezért komoly kihívást jelentett megfelelően reagálni a kialakult helyzetre, de összességében – a felmerülő nehézségek ellenére – eredményes esztendőt könyvelhetünk el.

Napelem rendszerrel ellátott impozáns látványt nyújtó csarnok

Mivel a folyamatos fejlesztés a célunk, ezért mindig arra törekszünk, hogy még jobbá, környezettudatosabbá tegyük tevékenységünket. Elsősorban újrahasznosítható ipari hulladékok, azaz vas, színesfém, papír és műanyag begyűjtésével, kezelésével és továbbszállításával foglalkozunk a cég több mint háromhektáros telephelyén, ahol egy nagy volumenű beruházás keretében felépítettünk egy 1200 négyzetméteres, szálerősített ipari padlóval ellátott csarnokot, amely az esztendő elején került átadásra. A nyár folyamán pedig egy 15 kW-os napelem rendszert telepítettünk a létesítmény tetejére. Egy cég hosszú távú sikeres működéséhez elengedhetetlen, hogy folyamatosan növelje a tevékenységi körét, s megtalálja a piacon a kitörési pontokat. Ezt a filozófiát szem előtt tartva az idei esztendőtől bővítettük a szolgáltatási területünket, ezentúl – az egyik partnerünk számára – raktározási, logisztikai feladatokat is ellátunk.

Modernizált gép – és eszközpark

A vas és a színesfémek begyűjtésére speciális járművekre van szükségünk, így jelenleg öt konténerszállító teherautóval dolgozunk. Két évvel ezelőtt szereztük be az első DAF járművünket és – mivel komoly hangsúlyt fektetünk a megjelenésre – a választásunk során sokat nyomott a latban a gépkocsi esztétikuma, hiszen nem mindegy, hogy milyen benyomást tesznek az eszközeink a partnereinkre. A közelmúltban pedig sikerült a teherautó flottánkat megújítani, miután 2 Euro Vid minősítésű motorral ellátott gépjárművet szereztünk be, s ezek még kevesebb károsanyag kibocsátással járulnak hozzá az energiatakarékos hulladékgazdálkodáshoz. Vásároltunk továbbá egy modern plazmavágó gépet, amivel jelentősen felgyorsíthatjuk a hulladékvágási folyamatot. A telephelyünkön átadásra került egy konténer tartály, amiben gázolajat tárolunk, így a helyben történő üzemanyag feltöltéssel rengeteg időt és energiát takarítunk meg. A fejlesztések során beszereztünk továbbá egy gázüzemű targoncát is, amelynek minimális a károsanyag kibocsátása.

Lokálpatrióta tevékenység

Mindig is kiemelten fontosnak tartottuk, hogy cégünk lokálpatrióta tevékenységet is folytasson, így különböző alapítványok – köztük számos iskolai alapítvány – segítésén kívül részt veszünk a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány, valamint a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány támogatásában. A társadalmi felelősségvállalás terén pedig fő szponzorként újra aktív szerepet töltünk be a kecskeméti férfi röplabdaklub, a KRC életében. 

Jövőbeli tervek

Komoly sikernek tartom, hogy évek óta stabil a munkatársi állományunk, gyakorlatilag nincs fluktuáció. Ezt az állapotot szeretnénk ezután is megtartani, mert a kollégáink szeretnek nálunk dolgozni, mert kiszámíthatóak és megbízhatóak vagyunk. Mind a lakosság, mind a partnereink bevonásával igyekszünk a jövőben is elősegíteni a szelektív hulladékgyűjtést, és továbbra is fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás kialakítását már gyerekkorban elkezdeni.