Kezdőlap Zenei élet Kelly Clarkson: When Christmas Comes Around…

Kelly Clarkson: When Christmas Comes Around…

A Grammy-díjas díva: Kelly Clarkson új karácsonyi albummal jelentkezik ’When Christmas Comes Around’ címmel.

A korong az amerikai popsztár kilencedik stúdiólemeze és második ünnepi kiadványa a 2013-ban – hatodik stúdióalbumaként – megjelent ’Wrapped In Red’ után. Az album munkálatait nem kapkodták el: láthatóan hosszú időn át inspirálódott a művésznő a dalokra – melyeket aztán végül négy esztendőn keresztül, kilenc közreműködő zenésszel és plusz még vonós nagyzenekarral kiegészülve, kilenc különböző stúdióban vettek fel és kevertek: New Yorktól Nashwille-en és Pasadenán át Los Angelesig.

Az énekesnő saját bevallása szerint imádja a karácsonyt, így nem is csoda, hogy a lemezről a „Christmas Isn’t Cancelled (Just You)” című dalt mutatta be először a nagyközönségnek.

Az új karácsonyi album promóciós premierjére amúgy december elsejével került sor az Egyesült Államokban az NBC televíziós csatornán. Külön érdekessége ezen albumnak, hogy az itt felvett nyolc klasszikus mellé Kelly Clarkson alkotótársaival együttműködésben nem kevesebb, mint hét saját vadiúj karácsonyi dalt is írt az Atlantic/Warnernél most megjelent ünnepi albumára.

Ezeket a kritikusok egyöntetűen ünnepelték a legtömörebb itt Mike DeWald szavait idézni a Riff Magazine-ból: „ végre valami friss és hallgatható!” – és az eladások alapján a Billboard US Top Holiday Albums listájának első helyét is bevette az új lemez. Az ünnep előtti felesleges cirkusz helyett pár percig inspirálódjunk egy kicsit Kelly Clarksonnal a karácsony valódi tartalmára: vagyis szeretettel teli, csendes örömére!

Komlós József JR