Kezdőlap Gazdaság - Turizmus MITŐL LENDÜLHET FEL A TÉRSÉG TURIZMUSA?

MITŐL LENDÜLHET FEL A TÉRSÉG TURIZMUSA?

Kedden délután a Csuka Zsigmond Művelődési Házban ültek asztalhoz a térség polgármesterei, turisztikai szakemberek, marketinges vezetők, hogy beszélgessenek az adott témában. A rendezvény egyfajta ötletbörze volt, ahol mindenki szabadon elmondhatta véleményét, gondolatait.

“Ha megnézzük Bács-Kiskun megye turizmusát, akkor azt látjuk, hogy a fejlesztések, látványosságok túlnyomórészt a megye északi felében vannak – mondta Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere, aki a házigazda szerepét is ellátta ezen a délutánon. Ez alól talán Baja jelent némi kivételt. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy ennek a területnek valódi kiugrási lehetőséget kellene jelentenie a turizmusnak, a Gemenccel, a Dunával, az itt élők vallási és etnikai sokszínűségével. A vadászat, a halászat, a természet és a bor szeretete mind-mind jelen van, de ezek nincsenek jól összerakva, nincsenek egymásra építve.”

Ezen probléma megoldása érdekében ültek asztalhoz a különböző területek szakemberei és a települések vezetői. A beszélgetések során elhangzott: az ide érkező turisták rendre felteszik a kérdést: mit lehet itt megnézni?

“Amennyiben a rendelkezésre álló lehetőségeket megfelelően felfűzzük egymásra, abból az egész térség profitálhat – nyilatkozta Felső Róbert. -Nem csak a szálláshelyek, hanem a vendéglátó egységek, a különböző szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, vagy éppen a kereskedelemben dolgozók. Nálunk nem igazán a városnéző turizmus a mérvadó, sokkal inkább az aktív turizmus. A horgászattól a kerékpározásig, az evezéstől a lovas turizmusig lehet erős. Rá kell ébreszteni az itt élő embereket, hogy önmagukban lehet, hogy kicsik, de együtt nagyok lehetünk.”

A mostani rendezvény nem egyedi alkalom volt, hiszen a résztvevők megállapodtak abban, hogy a következő időszakban rendszeresen találkozni fognak. A cél az, hogy tavaszra kialakuljon egy olyan csapat, melynek tagjai akarnak és hajlandóak is tenni a térség turizmusának fejlődése érdekében.

Forrás: https://bacskaiharsona.hu/