Kezdőlap Adomány Oktatást segítő eszközökkel támogatja a HBPO Kft. a Neumann János Egyetemet

Oktatást segítő eszközökkel támogatja a HBPO Kft. a Neumann János Egyetemet

Hálózati switch eszközöket adományozott a HBPO Manufacturing Kft. kecskeméti gyáregysége egyetemünk GAMF Műszaki és Informatikai Karának. A 9 db adatátviteli kapcsoló a Kar Informatikai oktatásán belül több témakörben segíti majd a hallgatók gyakorlati képzését. Az átadásra 2021. november 25-én került sor a Dékáni Hivatalban.
A 9 db hálózati switch-et Fábián Zoltán cégvezető adta át Dr. Kovács Lórántnak a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánjának. Az eseményen jelen volt Göcs László az Informatikai Tanszék tanársegédje, aki a felhasználással kapcsolatban elmondta:
“Az informatikai képzésünkben a Foszk rendszergazda, valamint a BSc Hálózatbiztonság és Üzemeltetés specializáción több olyan tantárgy is van, melyeknél Cisco konfigurációkat is tanítunk. Jelenleg folyamatban van egy olyan hálózati labor kialakítása, ahol egy belső fizikai
topológia kiépítése a cél, hogy a hallgatók ne csak szimulációban, hanem fizikai eszközök segítségével is elsajátítsák a tananyagot a gyakorlatorientált képzésben. Ezért a felajánlott eszközök óriási segítség lehet számunkra.”

A HBPO fő profilja a front-end modulok fejlesztése és gyártása a világ főbb személyautó gyártói számára. A cég számára kiemelkedően fontos a társadalmi szerepvállalás, emellett a kecskeméti gyáregység elkötelezett támogatója a GAMF Karnak és egyben a helyi mérnökképzésnek. A vállalat és az egyetem jövőbeli célja a szorosabb
együttműködés megvalósítása, annak érdekében, hogy a hallgatók minél frissebb és szélesebb körben felhasználható információkat kaphassanak az egyetemen tanultak gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban.