Kezdőlap Diákélet Asztalitenisz Budapest Bajnokság U-17 és U-19 korosztály számára

Asztalitenisz Budapest Bajnokság U-17 és U-19 korosztály számára

Budapesten a lányoknak az Ormai asztalitenisz csarnokban, míg a fiúknak a BVSC asztalitenisz csarnokában került megrengedezésre a Budapesti Asztalitenisz Szövetesig szervezésében az U-17,    U-19 lány és fiú korosztálynak ranglista verseny.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kecskeméti Sportiskola versenyzői is asztalhoz álltak a versenyen.

Lányoknál Polónyi Nóra képviselte Kecskemét asztalitenisz sportját. Nóra még délelőtt szombaton felvételi írásbelin vett részt, majd az iskola előtt várakozó autóba pattant és Budapestre az Ormai asztalitenisz csarnokban folytatta a napot. Szombaton megrendezett egyéni U-19 versenyszámban, a csoportküzdelmekből első helyen jutott tovább a 16-s fő táblára. A folytatásban az első mérkőzését megnyerte majd nagy csatában 4/3 vereséget szenvedett a 4 közé jutásért így az 5. helyen végzett.

Vasárnap az U-17 versenyszámban már párosban is tudott indulni Molnár Kendra Statisztika társával.  A verseny első kiemeltje volt a párosunk, ehhez méltóan magabiztosan versenyeztek. Minden mérkőzésüket megnyerve az első helyen végeztek és lettek Budapest Bajnokság U-17 páros versenyszám bajnokai 2022-ben.

  • Fodor Miklós edző: dicséretes hogy Nóri az idősebbek között is felszabadultan tudott versenyezni. Komoly feladatok állnak előtte az elkövetkező időszakban, a sportban és az élet többi területén is.

A fiúknál az U-19 versenyszámban Gyetvai Ákos és Mayer László indult. A csoportmérkőzések során nem sikerült mérkőzést nyerni. Az U-17-ben Mayer László vett részt vasárnap. A csoportban egy győzelemével körbeverés alakult ki a szett arány a körbeverés résztvevői között neki nem kedvezett így nem jutott tovább a csoportból.