Kezdőlap Kiemelt HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK RÖVIDEN BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 17-én 0 óra és 24 óra között 6 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Hercegszántó, Mélykút, Kisszállás és Csikéria térségében, akik szír, indiai, afgán és líbiai állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogcímét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így a járőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Katymár, Kunbaja és Csikéria külterületén további 7 esetben 79 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a nyomozók és járőrök 12 személyt fogtak el és további 9 előállításáról intézkedtek. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 17 óra 7 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 19 éves kaskantyúi lakost, aki úgy közlekedett egy személyautóval Orgoványon, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A fiatal ellen engedély nélküli vezetés miatt gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 7 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.