Kezdőlap Kiemelt MOLDÁV EMBERCSEMPÉSZ OLASZ AUTÓVAL

MOLDÁV EMBERCSEMPÉSZ OLASZ AUTÓVAL

A Szabadszálláson feltartóztatott migránsokat akarta Nyugat-Európába csempészni az a sofőr, akit állampolgári bejelentés alapján fogtak el.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrök ma délelőtt 9 óra 10 perckor Szabadszállás térségében 11 külföldit tartóztattak fel, aki sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A határsértők elszámoltatásakor kiderült, hogy a csoport tagjai egy embercsempész segítségével akarták illegálisan átlépni a határt. A rendőrök megkezdték az embercsempész felkutatását, majd 10 óra 5 perckor egy lakossági bejelentés alapján intézkedés alá vontak egy olasz honosságú személyautót, amelyet egy moldáv férfi vezetett.

A gyanú szerint a 39 éves sofőr a 11 feltartóztatott határsértőt Nyugat-Európába akarta juttatni, ezért őt elfogták és előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak őrizetbe vétele mellett. Kihallgatását követően a nyomozók kezdeményezik letartóztatását.

A határsértőket – meghallgatásuk után – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​