Kezdőlap Zenei élet Neil Young: Carnegie Hall 1970

Neil Young: Carnegie Hall 1970

A Grammy-díjas kanadai rock’n’roll ikon, Neil Young a Reprise/Warner kiadásában indította útjára új a „The Neil Young Official Bootleg Series” sorozatát, amelynek első, technikailag feljavított darabja ez a különleges koncertlemez.

A 2 CD-n és 2 vinyl LP formátumban egyaránt megjelenő kötet a zenész egyedi hangzású, világhírű, New York-i Carnegie Hall-beli fellépését örökíti meg. Olyan legendássá vált Neil Young-dalok lecsupaszított verzióit hallhatjuk rajta, mint a „Cinnamon Gorl”, a „Down By the River”, a „Helpless”, a „Sugar Mountain”, valamint a címadó dal az akkor éppen kiadott „After Goldrush” lemezről.

A huszonhárom dal révén lélekben és fülben ott lehetünk 1970. december 4.-én Manhattanben – éppen a hippi-kultúra lecsengésének és a hard rock felemelkedésének vízválasztóján. S miközben hallgatjuk a flancos helyszínen a vidéki country-dalos egy szál gitárral, vagy zongorával – esetleg nyakba akasztott szájharmonikával kísért éneklését; lenyűgöz, hogy mennyire komplex, teljes művész Neol Young.

Hogy mennyire képes elvarázsolni dalain át a személye, a világa – és ezt a régi új album nagy közönségsikere és pazar kritikái is visszaigazolják.

A két CD-n illetve két LP-n az alábbi dalok hangzanak fel:

“Down by the River”
“Cinnamon Girl”
“I Am a Child”
“Expecting to Fly”
“The Loner”
“Wonderin’”
“Helpless”
“Southern Man”
“Nowadays Clancy Can’t Even Sing”
“Sugar Mountain”
“On the Way Home”
“Tell Me Why”
“Only Love Can Break Your Heart”
“Old Man”
“After the Gold Rush”
“Flying on the Ground Is Wrong”
“Cowgirl in the Sand”
“Don’t Let It Bring You Down”
“Birds”
“Bad Fog of Loneliness”
“Ohio”
“See the Sky About to Rain”
“Dance Dance Dance”

(Komlós József JR)