Kezdőlap Gazdaság „Tanulj tovább, lépj tovább”

„Tanulj tovább, lépj tovább”

„Tanulj tovább, lépj tovább” – Szakmát és jogosítványt szereztek a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonainak lakói!

A Magyar Vöröskereszt és a Flex Foundation által életre hívott programban 21 fő vett részt sikeresen a humanitárius szervezet csepeli és százhalombattai szociális intézményeinek lakói közül, akik így mind nagyobb eséllyel léphetnek majd tovább és helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon.

Budapest, 2022. január 27. – A Magyar Vöröskereszt és a Flex Foundation „Tanulj tovább, lépj tovább” programjában 7 fő szerzett jogosítványt, és 14 fő tett sikeres szakmai vizsgát és vehették át a program záróeseményén az emléklapot az eredményes részvételért.

A 2020 novemberében indított különleges program célja az volt, hogy versenyképes és használható tudásra tegyenek szert azok a szülők, akik családjukkal a szervezet intézményeiben élnek. A képzéseknek köszönhetően könnyebben boldogulhatnak a munkaerőpiacon és állást találhatnak, mely hosszú távon megteremti a lehetőséget arra, hogy tovább lépjenek, és önellátóvá váljanak.

A csepeli és százhalombattai intézmények lakói közül volt, aki óvodai dajka, élelmiszer bolti eladó, targoncavezetői vagy épp vagyonőr képesítést szerzett, mások kézápoló és műköröm vizsgát tettek, míg 7 fő gépjárművezetői engedély megszerzésével növelheti az esélyeit az állásszerzésben.

 A képzés kiválasztása után a résztvevők folyamatos mentorálást kaptak tanulmányaikban,  a felkészülés és az órai jelenlét alatt gyermekeik felügyeletét is biztosította a szervezet.  A tanfolyamokon kívül lehetőségük volt egy kommunikációs tréningen is részt venni, amely segítségével az állásinterjúkra és a munkahelyi konfliktusokra és kezelésükre is felkészülhettek, amellett, hogy megismerkedtek az  asszertív kommunikációval is. A szervezet célja, hogy a jövőben továbbfejleszthesse ezt a kommunikációs tréninget és szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye.

„A Magyar Vöröskereszt szociális szakemberei, amikor csak tehetik nem pusztán “tüzet oltanak” segítségnyújtásként, hanem az anyagi problémákkal küzdő embereken igyekeznek hosszú távon is segíteni, képessé tevéssel – azaz készség és képesség fejlesztéssel és így pénzügyi önállóságuk, függetlenségük megteremtéséhez is hozzájárulni. Nagyon büszkék vagyunk erre a programra, mivel ennek keretén belül sikerült mindezt érvényre juttatni. A programba jelentkezők önként vállalták a kihívást, és megértették, hogy tenniük kell azért, hogy saját lábukra állhassanak, de szervezetünktől anyagi, szakmai és emberi segítséget is kaptak. Hálásak vagyunk a Flex Foundation-nek, hogy támogatta elképzelésünket.” – mondtaWaller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

A programot a globális tervezési, gyártási és szervizszolgáltatást nyújtó multinacionális vállalat, a Flex és annak társadalmi ügyeket segítő alapítványa, a Flex Foundation karolta fel. Az alapítvány 15 millió forinttal támogatta az Otthonokban élő szülők oktatását és jogosítványszerzését segítő projektet, amely az ő segítségük nélkül nem jöhetett volna létre.

A Flex kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségekkel való együttműködést, a társadalmi szerepvállalást mindazon országokban, ahol tevékenységét végzi. Büszkék vagyunk arra, hogy a Flex Foundation segítségével mi is hozzájárulhattunk ennek a képzési programnak a megvalósulásához. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Vöröskereszt szakembereinek kitartó és áldozatos munkájáért, és gratulálok a résztvevőknek a képzések sikeres elvégzéséhez. Bízom benne, hogy a megszerzett új készségek, képesítések segítségükre lesznek a munkaerő-piacon való boldogulásban”.– mondta László Tamás, a Flex GSS üzletágának magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt országosan 10 Családok Átmeneti Otthona szociális intézményt működtet, amelyekben nehéz helyzetbe került családok, vagy egyedülálló szülők élnek gyermekeikkel. Sokan vannak, akiknek az intézmény falai jelentik a biztonságot, az otthont és az újrakezdéshez szükséges első lépést. A honlapunkon megtalálható cikkben a „Tanulj tovább, lépj tovább” program résztvevői mesélnek bővebben arról, mit is jelentett számukra bekerülni az otthonba és milyen lehetőségek nyíltak meg előttük a program hatására.

További információ:

Waller-Fekete Judit

országos szociális szakmai vezető

+36 (70) 933 8030 

[email protected]

Háttérinformáció:

A Flex Foundation egy magánszervezet, mely a globális tervezési és gyártási szolgáltatást nyújtó Flex cégcsoport által javasolt jótékonysági és karitatív programokat támogat.A 2002-ben létrehozott szervezetsegíti és ösztönzi a pozitív változásokat azon közösségek számára, ahol a Flex, ügyfelei, beszállítói és partnerei világszerte működnek. A Flex Foundation adományozási és önkéntes stratégiája összhangban áll az ENSZ négy fenntartható fejlődési célkitűzésével, amelyek a minőségi oktatásra, a tisztességes munkára és gazdasági növekedésre, a megfizethető és tiszta energiára, valamint a felelősségteljes fogyasztásra és termelésre vonatkoznak.