Kezdőlap Hírek Többször bántalmazta a tanyáján a férfit – letartóztatták

Többször bántalmazta a tanyáján a férfit – letartóztatták

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 18 éves kecskeméti férfinek, akit lopással, magánlaksértéssel, súlyos testi sértés kísérletével, valamint kifosztással gyanúsítanak.

A gyanú szerint a férfi 2021. november 22 és 25 között ismeretlen személyeknek eladta a testvére tulajdonában álló mezőgazdasági munkagépet, ezzel több, mint 700.000 forint összegű kárt okozott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. november 24-én éjjelbement egy helvéciai tanya épületébe, majd szidalmazta és bántalmaztaaz ott tartózkodó férfit.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja, hogy 2022. január 7-én éjjel ismételten felkereste a férfit a tanyáján, majd fejét ököllel megütötte és testszerte többször bántalmazta. Ezt követően a férfitól 700 forint összegű készpénzt vitt el.

A férfi a bántalmazás hatására 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban fennállt a veszélye a hosszabb gyógytartamú sérüléseknek is.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének, illetve megakadályozásának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében rendelte el.

A döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2022. január 11.

(A kép illusztráció)

                                                                                  Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya