Kezdőlap Bank 20 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodás a CIG Pannónia Csoport és a...

20 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodás a CIG Pannónia Csoport és a Magyar Bankholding Csoport között

20 évre szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött a CIG Pannónia Csoport a Magyar Bankholdinghoz tartozó bankokkal, az MKB Bank Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel, ezzel Magyarország legnagyobb biztosításértékesítési hálózata jött létre. 

A stratégiai együttműködés értelmében a három bank fiókjaiban, azaz Magyarország legnagyobb bankfiók hálózatában, elérhetővé válnak a CIG biztosítási termékei. A Bankholdinghoz tartozó bankok összesen 2,2 millió lakossági ügyfele mostantól innovatív nyugdíj-, baleseti- és életbiztosítás, valamint egészségbiztosítás, hitelfedezeti- és lakásbiztosítás termékekhez juthat.

 „A CIG Pannónia Biztosító számára jelentős szakmai mérföldkő a mostani stratégiai megállapodás, hiszen így elérhető közelségbe került egyik stratégiai célunk megvalósítása, vagyis, hogy még tovább növekedjünk, és a létrejövő szuperbank direktbiztosítójaként, a magyar biztosítási piac stabil, meghatározó biztosítójává váljunk. A magas minőséget biztosítjuk minden ügyfelünk és partnerünk részére, ezzel is támogatva azt a stratégiát, mely befektetőinknek, tulajdonosainknak a hosszútávon kiszámítható árbevétel és osztalékpolitika alapjait teremti meg.” – mondta el a bejelentés kapcsán Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Biztosító vezérigazgatója. 

Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: „Ügyfeleinket a saját igényeikre szabott, kedvező árú, modern, piacvezető és hazai fejlesztésű biztosítási termékekkel szeretnénk kiszolgálni és  hiszünk benne, hogy  a CIG Pannóniával kötött stratégiai együttműködés ezt szolgálja. Mostantól mindhárom tagbankunk ügyfelei számára elérhetőek a CIG termékei és az MKB Bank és a CIG Pannónia közötti korábbi üzleti partnerség sikeressége alapján is biztosak vagyunk abban, hogy mind ügyfeleink-, mind saját stratégiai céljaink szempontjából a legjobb partnert választottuk”. 

Háttérinformációk:

A CIG Pannónia Csoport

A CIG Pannónia stratégiai célja, hogy a magyar piac valós igényeire szabott, egyszerű és könnyen értékesíthető innovatív termék és szolgáltatás portfóliót alakítson ki, mindezt úgy, hogy fókuszált termékportfólióval rendelkezzen a bankbiztosítási piacon. 

A CIG Pannónia tavaly meghirdetett stratégiájának alappillére, hogy az elkövetkezendő öt év alatt életbiztosítási és nem-életbiztosítási termékportfólióval is rendelkező, megbízható, meghatározó méretű és stabil hátterű kompozit biztosítóvá váljon. Ezt a törekvést nagyban támogatja a mostani megállapodás is. 

A CIG Pannónia Csoport tavaly elfogadott 5 éves növekedési stratégiájának egyik legfontosabb pillére a Magyar Bankholdinggal és tagvállalataival, az MKB Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel, továbbá a Budapest Bank Zrt.-vel való szerződéskötés volt. A 2021-es évben ennek megfelelően komoly előkészületek zajlottak a CIG Pannóniánál. A biztosítónál történt HR kapacitás fejlesztéseknek, IT beruházásoknak, termék- és folyamatfejlesztések eredményeképpen a CIG Pannónia Csoport készen áll arra, hogy a Magyarország meghatározó banki partnerével kötött hosszútávú stratégiai együttműködés keretein belül a lehető legnagyobb ügyfélélményt nyújtsa fogyasztói számára.

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

2021 márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiát, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg. 2021. december 15-én az MKB Bank közgyűlése, valamint a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei jóváhagyták a fúziós menetrendjének első lépését, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Magyar Takarék Bankholding egyesítésére vonatkozik.

A létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb és leginnovatívabb bankja kíván lenni, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A vállalat új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását fogja célozni, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.