Kezdőlap Karrier A LEGO Csoport 143 millió dollár értékben globális pályázatot ír ki gyerekek...

A LEGO Csoport 143 millió dollár értékben globális pályázatot ír ki gyerekek korai fejlődésével foglalkozó projektekre

A LEGO Csoport 143 millió dollár értékben globális pályázatot ír ki gyerekek korai fejlődésével foglalkozó projektekre

  • A 143 millió amerikai dollár a LEGO Alapítvány valaha nyújtott legnagyobb támogatása.
  • A LEGO® márka 90. évfordulóján elindított nemzetközi kiírás újító ötleteket keres, amelyek segítenek megoldani a 0-6 éves gyermekeket érintő legnagyobb globális kihívásokat.

A LEGO Alapítvány által meghirdetett ’Építsetek egy játékos világot!’ felhívás minden olyan szervezet számára lehetővé teszi, hogy versenybe szálljon a 143 millió dolláros támogatás egy részéért, amely a világ legfiatalabb gyermekeire gyakorol pozitív hatást. Ez a 900 millió dán koronának megfelelő összeg a LEGO® márka 90. évfordulójának évében tovább erősíti a LEGO Alapítvány azon törekvését, hogy világszerte biztosítsák a gyerekek számára a játékon keresztüli tanulást.

Anne-Birgitte Albrectsen, a LEGO Alapítvány vezérigazgatója elmondta, a program keretében azokat a merész és hatásos megoldásokat fogják finanszírozni, amelyek „a korai gyermekkort veszélyeztető globális problémákkal foglalkoznak”. Ezt a korszakot egyre nehezíti a szolgáltatásokhoz és a támogatáshoz való hozzáférés elvesztése, amit a globális világjárvány tovább súlyosbít.

A pályázóknak 2022. április 7-ig kell regisztrálniuk, a beküldési határidő pedig 2022. május 17.