Kezdőlap fesztivál Bozsó Gyűjtemény-Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó – 2022. február 28., hétfő 17 óra

Bozsó Gyűjtemény-Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó – 2022. február 28., hétfő 17 óra

Közel 140 gyermekrajz érkezett nyolc kecskeméti általános iskolából a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház közös felhívására. A pápai idézet nyomán készült alkotásokból rendezett tárlat február 28-án, hétfőn 17 órakor nyílik a Bozsó Gyűjteményben.

A Házasság hete alkalmából „A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” pápai idézettel hirdettek rajzpályázatot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az általános iskola alsó és felső tagozatosainak. A gyermekektől azt várták, rajzolják le azokat a családi emlékeiket, amelyek XVI. Benedek pápa gondolatairól eszükbe jutnak.

nyolc kecskeméti általános iskolából beérkezett 138 gyermekrajzot Zsolczai Balázs festőművész, művésztanár zsűrizte.

Értékelése eredményeként az általános iskola alsó és felső tagozatán első, második, harmadik helyezést vagy különdíjat elért tanulók ajándéka az oklevelek mellett egy-egy vásárlási utalvány lesz, amelyekből különféle rajzeszközöket vásárolhatnak.

A pályamunkákból rendezett tárlat február 28-án, hétfőn 17 órakor nyílik a Bozsó Gyűjteményben és március 6-áig – a múzeum nyitva tartási idejében –látogatható.

A kiállításmegnyitó alkalmával vehetik át ajándékaikat az esélyteremtési iroda második alkalommal kiírt alkotói pályázatának jutalmazott fiataljai is. Kamera Família 2. – Mesélő fényképalbum néven, „A család” témában meghirdetett felhívással a fiataloktól azt kérték, vessék papírra a nagyszüleiktől hallott történeteket, amelyeket a családi fényképalbumok fellapozgatásakor meséltek.

Felhívásukra számos pályamunka érkezett a megye több településéről, Kecskemét mellett Kiskunhalasról és Kunbajáról is.

A régi korokat idéző fényképekhez fűződő írásokat az esélyteremtési iroda munkatársainak felkérésére a Montázsmagazin alapító szerkesztője, Weninger Endréné Erzsébet értékelte.

Bírálata nyomán általános iskola alsó és felső tagozat, valamint középiskola kategóriában helyezést elért diákok jutalma oklevél, „élménybelépő”, könyv és fényképalbum.  

Az esemény helyszíne: Bozsó Gyűjtemény – Kecskemét, Klapka utca 34.

Időpontja: 2022. február 28., hétfő 17 óra

A díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitón köszöntőt mond: Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke

A Házasság hetéhez kapcsolódó felhívásra érkezett gyermekrajzokat értékeli: Zsolczai Balázs festőművész, művésztanár

A Kamera Família 2. Mesélő fényképalbum alkotói felhívásra érkezett pályamunkákat pedig Weninger Endrénéa Montázsmagazin alapító szerkesztője értékeli.

Az eseményre a járványügyi szabályok miatt kizárólag a jutalmazott diákokat és egy fő felnőtt kísérőt hívtunk meg, tehát azt kérjük, előzetesen ne népszerűsítsétek a programot!

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy az intézmény területén kötelező a kézfertőtlenítő használata, valamint az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselése!