Kezdőlap Kecskemét Házasság heti programok

Házasság heti programok

Két programmal kapcsolódnak idén is, az országosan február 13-a és 20-a között zajló Házasság hete rendezvénysorozat kecskeméti eseményeihez a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai. A kecskeméti civil szervezet gyermekrajzokkal, illetve előadásokkal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

Konferenciával veszi kezdetét a Kecskeméten február 10-e és 20-a között zajló Házasság heti programsorozat. A Merre tovább európai család? címmel, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közös szervezésében zajló előadássorozatnak február 10-én, csütörtökön 14 órától a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ad otthont.

A rendezvényen előadást tart Ditzendy Károly társadalomkutató, Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója, Vágvölgyi Gergely, a Mandiner főmunkatársa, valamint Uzsalyné dr. Pécsi Rita főiskolai docens, neveléskutató.

Az előadásokat követő közéleti kerekasztal résztvevői: Deák Ildikó református hitoktató; Ditzendy Károly társadalomkutató; Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója; György Dominika háromgyermekes édesanya; Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója; Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke; Vágvölgyi Gergely, a Mandiner főmunkatársa; valamint Uzsalyné dr. Pécsi Rita főiskolai docens, neveléskutató.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a https://forms.gle/ETSJGYoZVMyCrYeA8 linkcímen lehet megtenni.

A programon közreműködnek:

–         a Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Tánctagozatának tagjai

–         Bori Réka és Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az Európa jövőjével kapcsolatos konferencián kép- és hangfelvétel készülhet, illetve, hogy a részvétel védettségi kártya felmutatásához, valamint orrot és szájat egyaránt eltakaró maszk viseléséhez kötött!

A Házasság hete alkalmából „A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” (XVI. Benedek pápa) mottóval rajzpályázatot hirdetnek a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az általános iskola alsó és felső tagozatosainak. A gyermekektől, fiataloktól azt várják, rajzolják le azokat a családi emlékeiket, amelyek a pápai gondolatokról eszükbe jutnak.

A pályamunkákat február 18-áig a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (Kecskemét, Reile Géza utca 22.) irodájában lehet leadni ügyfélfogadási időben, hétfőn 8.00 és 12.00, szerdán 13.00 és 17.00, valamint csütörtökön 10.00 és 12.00 óra között.

További információ kérhető a +36 20 310 1850-es vagy a +36 20 332 3850-es telefonszámokon.

A programok védnöke: Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

További részleteket a mellékelt felhívásokban találtok.

Köszönjük előre is a népszerűsítést!