Kezdőlap Fejlesztés Kezdődik az építkezés a nemzeti kegyhelyen!

Kezdődik az építkezés a nemzeti kegyhelyen!

Kezdődik az építkezés Szentkúton!

A kegyhely zavartalanul működik tovább

Még a búcsúszezon kezdete előtt elkezdődik a fejlesztés a katolikus nemzeti kegyhelyen, ugyanis lezárult a közbeszerzési pályázat és megállapodtak a kivitelező céggel, amely 2023 év végéig a vállalta, hogy felépíti a pályázatban szereplő létesítményeket, többek között a családi apartmanokat, a napelemparkot és a játszóteret.

Lezárult a közbeszerzési eljárás, kezdődik az építkezés Szentkúton!  2023 év végéig a katolikus nemzeti kegyhely egy családbarát vállásturisztikai helyszínné válik. A Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3.409.255.798 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark, parkolók és utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósul meg. A cél a szezonalitás csökkentése: a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása; a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

Orosz Lóránt kegyhelyigazgató elmondta, nagyon örül, hogy végre szerződést kötöttek a kivitelező céggel és elkezdődhet a munka. Arra pedig különösen ügyelnek majd, hogy a kegyhely működését semmiben ne befolyásolja az építkezés. A zarándokokat továbbra is várják a szentmiséken, a búcsúkon, az étteremben és a hotel kategóriájú szálláshelyeken.