Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: ÖT LOPÁS VAN A ROVÁSÁN

LEZÁRT AKTA: ÖT LOPÁS VAN A ROVÁSÁN

Alig 18 évesen már öt bűncselekményt követett el a kecskeméti fiatal. Ügyének vizsgálatát a rendőrök a napokban lezárták.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. május 18-án őrizetbe vettek egy 18 éves fiatalt. A helybéli a nyomozók szerint 2020. szeptember 1-e és 2021. május 18-a között öt vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Egy ingatlan vízóraaknájából eltulajdonította a mérőműszert, és magával vitt egy kerti csapot is, egy építési területről pedig ablakot lovasított meg. Volt ahonnan aggregátort, akkumulátort zsákmányolt, egy ízben pedig elvitt egy egész ládányi péksüteményt.

A fiatalnak a bűnelkövetés során alkalmi társai is voltak: az egyik lopáshoz egy 43 éves, egy másikhoz pedig 31 éves nőismerősét hívta segítségül. A nyomozók először egyiküket, az idősebb asszonyt azonosították be, és ez után derült ki a fiatal értelmi szerző személyazonossága. A férfi megpróbált elbújni a rendőrök elől, így vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Végül azon a napon, amikor az ötödik bűncselekményt elkövette, elfogták.

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll az a kecskeméti férfi ötrendbeli lopással gyanúsítják. Bűntársai az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

Ügyükben a nyomozás befejeződött, a megyeszékhelyi rendőrség vizsgálati osztályának munkatársai vádemelést javasolnak ellenük.