Kezdőlap Zenei élet Billy Talent: Crisis Of Faith

Billy Talent: Crisis Of Faith

Az itthon is nagy népszerűségnek örvendő kanadai punk/rock formáció ’Crisis of Faith’ című albuma a napokban került az üzletekbe.

Az 1993-ban a kanadai a Mississauga városban megalakult zenekar a torontói külvárosi zenekarok között lett híres – úgy, hogy tíz évig csak kisebb helyi jelentőségű post-punk és alternatív bandaként tartottak őket számon.

A nevüket viselő első lemezük végül 2004-ben jelenhetett csak meg – de aztán szépen beindult karrierjük: az eddigi 20 jelölésből 7 Juno Díjat vehettek át, és összesen 32 alkalommal jelölték őket a MuchMusic Videó Díjra is – amit aztán 10 alkalommal meg is kaptak.

A tíz számot tartalmazó vadonatúj CD-t teljes egészében a banda Juno-díjra jelölt gitárosa, producere és fő dalszerzője, Ian D’Sa készítette a zenekar torontói stúdiójában, keverését pedig a legendás Chris Lord-Alge végezte.

A Spinefarm/Warner Records kiadásában megjelent hatodik korongról egyébként korábban több számot is meghallgathattunk, köztük a „Reckless Paradise”-t, az „I Beg to Differ (This Will Get Better)”-t, a himnikus progresszív-rock elemekben bővelkedő „Forgiveness I + II”-t, illetve a Weezer frontemberével, Rivers Cuomo val közös nagyszerű szerzeményt, az „End of Me”-t.

(Komlós József JR)