Kezdőlap Kecskemét CÉDRUSKÖRÖK TÖRTÉNÉSEI A 2021-ES ÉV VÉGÉN

CÉDRUSKÖRÖK TÖRTÉNÉSEI A 2021-ES ÉV VÉGÉN

A 2021. évet tőlünk megszokott módon aktívan, tevékenyen, mondhatnánk amolyan CédrusKörösen zártuk! 😊 Rövid beszámolónkban bemutatjuk köreink eseménydús utolsó néhány hetét a tavalyi évből. 

Örömmel tudatjuk, hogy megalakult a Hunyadivárosi CédrusKör, akik a városrészi vállalásaikon túl, az amatőr képzőművészetek világában tevékenykednek. Rajzolni, festeni tanulnak, novellákat olvasnak, majd az olvasottakat közösen átbeszélik, később egy-egy kiragadott jelenetet illusztrálnak belőle. Velük együtt már nyolc CédrusKör tevékenykedik a városban.  

Büszkén számolunk be arról is, hogy a CédrusNet Kecskemét GyaloglóKlub vendége volt Grosán Pál többszörös szenior atlétika világbajnok, aki motiváló előadást tartott az aktív időkorról, a mozgás és a hasznosságérzés, valamint a jókedv és vitalitás megőrzésének fontosságáról. 

A Vacsiközi CédrusKör is aktívan tevékenykedett, részt vettek a Guba parkban tartott avargyűjtésen, és segédkeztek a Mátyás téri betlehem felállításában. 

A Széchenyivárosi CédrusKör minden szerdán közös gyaloglást szervezett a Benkó Dombnál, valamint többen közülük Nordic Walking tanfolyamon vettek részt.  

A ZöldVitalitás CédrusKör ismeretterjesztő kerékpár túrán volt a Nyomási erdőben, ahol gyógynövényeket és gombákat gyűjtöttek, valamint a CédrusKör önkéntesei két alkalommal is részt vettek az Arborétum őszi munkálataiban. 

A Rózsakerti CédrusKör egy jó hangulatú találkozóval lezárta a tavalyi szabadtéri szezont.  

Az Időslátogató CédrusKör, illetve a HírösNagyi CédrusKör tagjai pedig folyamatos továbbképzéseken vettek részt, például önismereti tréningen vagy a demenciáról szóló előadássorozaton.  

Közösen voltunk Szenior Moziklubban, ahol az Inkább lennék özvegy című angol romantikus drámát néztük meg, majd beszélgettünk a filmről, és szintén együtt mentünk a Szentcsalád Plébánián tarott jótékonysági gálakoncertre is.  

Közösségben lenni, hasznosnak lenni, tanulni, mozogni jó, kikapcsolódni is jó. CédrusKör tagnak lenni pedig a legjobb, mert ott ez mind egy helyen elérhető!! Csatlakozz hozzánk, tanulj, mozogj, vállalj feladatot, szerezz barátokat! 

Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy az idei évben is mindenki megtalálja nálunk a számára kedves tevékenységet, hogy lehetőséget biztosítsunk önkéntes munkavégzésre, tudás és ismeretszerzésre, aktivitásra. Ne légy otthon egyedül! Téged is szeretettel várunk! 

Csatlakozni lakóhelytől függetlenül, bármelyik CédrusKörünkhöz lehet, ezzel kapcsolatos további információt a +36 70 798 35 22 -es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen tudunk adni.