Kezdőlap Állati Kajtár Baromfi – A boldog állatok farmja

Kajtár Baromfi – A boldog állatok farmja

Egészséges, házi baromfihús rendelhető házhozszállítással a Kajtár Baromfitól. A Kajtár család jelszava: minőségi szárnyas húst az igényes fogyasztóknak!

Sikertörténetet ír a csátaljai Kajtár család. Két testvér, Tamás és Eszter, valamint házastársaik Kajtár Dzsenifer és Nagy Zsolt együtt viszik sikerre a vállalkozást. Néhány éve saját igényeiket próbálták kielégíteni a házi baromfik tartásával, mely sokaknak megtetszett, és szerettek volna részesülni a jóból, azaz az egészséges baromfihúsból. Így indult útjára a vállalkozás, melyre ma már nemcsak a régióban, hanem távolabbi településeken is nagy igény mutatkozik. 

A cég történetéről Kajtár Tamás mesélt. 

– Csátaljai gyerekként úgy nőttünk fel húgommal, hogy a mezőgazdaság, a növénytermesztés, az állattartás mindennapjaink része volt. Néhány éve felismertük, hogy ma már csak akkor jut igazán egészséges hús az asztalunkra, ha mi magunk tenyésztünk állatokat. A baromfihús mellett döntöttünk – mondta Kajtár Tamás.

– Baján élünk, de a régi szülői családi ház Csátalján még megvolt. Ebben létesítettünk ólakat, és elkezdtünk baromfikat tartani, szabad körülmények között, ahol kedvükre kapirgálhatnak. Az egészséges állattartás alappillére volt a megfelelő takarmány. Így a meglévő területen takarmánynövényeket termesztünk, kizárólag ebből etetjük a csirkéket, tyúkokat és kakasokat. Nem kapnak tápot, antibiotikumot, vagy különböző növekedésfokozó szereket, gyógyszeres kezelést. Így számunkra garantált az egészséges állattartás – hangsúlyozta a szakember.

Az állatokat saját baromfi vágóhídon dolgozzák fel, hogy a vevő konyhakészen, a lehető legfrissebben, aznapi vágásból kaphassa meg a friss baromfihúst.

– Eleinte csak magunk részére neveltük a baromfikat, majd a jó hírünk szájról-szájra terjedt, és egyre több ismerős kérte, hogy ők is vásárolhassanak a friss, ízletes baromfikból. Így folyamatosan bővítettük az állatállományt, hogy az igényeket kielégítsük. Három éve kezdtünk bele, örömmel mondhatom, hogy folyamatosan nő az érdeklődés termékeink iránt. Ma már a régió számos településére szállítjuk a friss árut. A Kajtár Baromfi termékköre állandó: csirke, tyúk és kakas. Nem is tervezzük a bővítést, mert a vásárlóink ezen húsféléket keresik. A csirkéből lehet külön mellet, combot, vagy aprólékot rendelni, míg a kakas és a tyúk egészben kérhető. Ugyanakkor a jövőben az állatállományt tovább bővítenénk, köszönhetően a növekvő rendelői körnek – tette hozzá Kajtár Tamás.

Jelenleg szállítanak heti, havi rendszerességgel az alábbi településekre: Csátalja, Baja, Mohács, Kecskemét, Szekszárd, Kalocsa, Bácsalmás, Szeged, Pécs, Budapest és Bonyhád. Minden alkalommal friss vágásból, felpucolt, konyhakész baromfit szállítanak ki a megrendelőknek. A jövőben újabb városok bevonását tervezik, a rendelések tükrében, többek között Székesfehérvár szerepel a listán.

A szállítási lista, a rendelési tudnivalók az alábbi elérhetőségeken érhetők el.

Kapcsolat:
www.facebook.com/Kajtár-Baromfi-A-boldog-állatok-farmja www.instagram.com/kajtarfarm