Kezdőlap Események Párizsias hangulatban a Bohém Fesztiválon

Párizsias hangulatban a Bohém Fesztiválon

Mint már korábban hírt adtunk róla: a hétégén, március 25-27. között rendezik meg a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált a kecskeméti Hírös Agórában. Olvasónk most további részleteket tudhatnak meg a mindig feldobott hangulatú három napról.

A vendég ezúttal Franciaország lesz, ahonnan olyan kiváló fellépők érkeznek, mint a Kecskeméten korábban már megforduló kiváló trombitás Malo Mazurié, a csinos és egyedi hangú klarinétos hölgy, Aurelie Tropez, a kiváló bendzsós-gitáros Felix Hunot és a világ egyik legkiválóbb swing-zongoristája, Louis Mazetier.

A fesztivál első napján különleges koncert lesz: nagy apparátusú együttesek foglalják el a színpadot három ősbemutatóhoz. A fesztiváligazgató Ittzés Tamás klarinét-hegedű kettősversenyében és négytételes zongoraversenyében a Szolnoki Szimfonikus Zenekar játszik a szerző vezényletével. A koncert másodi felében pedig a vadonatúj, idén íródott Jazzmise lesz hallható a Cantus Nobilis Kórus és a Bohém Ragtime Jazz Band előadásában, a szopránszólót Mudrák Mariann énekli.

A fesztiválon a hagyomány szerint öt koncert lesz, szombat-vasárnap már a megszokott menetrend szerint zajlik a program: szombat délelőtt a munkanap ellenére érdemes meghallgatni Louis Mazetier-t a Zongorashow-n, a délutáni Kamarajazz pedig egészen egyedülálló különlegességet tartogat: 12 francia és magyar zenész várja majd, hogy kivel játszik – ugyanis a helyszínen sorsolják a zenészeket hat duóba, majd négy trióba, végül három kvartettbe.

Szombat este a Bohém Ragtime Jazz Band, majd a Korb Attila által megálmodott francia-magyar vegyes csapat játszik, a vasárnapi, örömzenével egybekötött Záró koncert pedig ismét tartogat majd meglepetéseket – a zenészeknek is.

Pénteken és szombaton az esti koncertek után az éjjel egyig tartó közös örömzenére, jam sessionre nem csak a zenekedvelőket, hanem – ahogy az elmúlt évtizedekben megszokhattuk – a fantasztikus hangulatot teremtő swingtáncosokat is várják a szervezők.

Akik különböző okok miatt nem tudnak ott lenni a koncerteken, azokat élő közvetítés útján próbálják meg részben kárpótolni a szervezők – mely ezen az oldalon követhető figyelemmel:

www.bohemragtime.com/online 

A fesztivál teljes programja:

márc. 25., péntek 19.00-21.30
Péntek esti gála: Jazz klasszikus köntösben (Ittzés Tamás szerzői estje)
19.10-19.50: Concerto grosso in Jazz / Joplin’s Alive!
20.30-21.15: Jazzmise

márc. 26., szombat 11.00-12.30
Zongorashow: Louis Mazetier (Franciaország)

márc. 26., szombat 15.00-16.30
Kamarajazz: francia és magyar zenészek

márc. 26., szombat 19.00-22.30
Szombat esti gála: Szeptettek
19.10-20.30: Bohém Ragtime Jazz Band
21.10-22.30: French-Hungarian Jazz Connection

márc. 27., vasárnap 11.00-14.00
Zárókoncert, jam session: Bohém Ragtime Jazz Band, French-Hungarian Jazz Connection tagjai